Magazin
2 ogledov

Oh, ta moda!

Skupaj v dobrih in slabih nakupih ... Žurnal24 main
Prijateljica me vsak teden pokliče in prosi, če greva skupaj nakupovat. Njen problem je ta, da težko najde "uporabno" torbico. Pa je res problem v torbici?

Pogosto sem pomislila, da si želi moje družbe predvsem zato, ker se po nakupih vedno odpraviva še na kakšno dišečo kavico ali kos pice, kasneje pa presenečena ugotovim, da je pravzaprav obremenjena z modo oziroma trendi, ki jih nikakor ne zna vključiti v svoja osnovna oblačila.

In sem premišljevala. Kako naj ji pomagam? Prvo nakupovanje se je končalo tako, da sva na silo tlačili usnjene legice na njeno postavo. Seveda sem v garderobi večkrat bruhnila v smeh, saj sem čakala, da počijo po šivih. Drugi kiks so bili gležnjarji z vrtoglavo peto, ki na njenih kratkih nogah res ne pridejo do izraza, čeprav nima težav s težo oziroma kilogrami. Vztrajala je, da jih bo nosila na mini krila, ki so letos zelo moderna. Ni se mi dalo razpravljati o tem, da gležnjarji optično še bolj skrajšajo noge, zato sva hitro prešli z gležnjarjev na usnjeno jakno z resicami. No, tukaj pa meni ni bilo več do smeha. Omenjena jakna je bila sicer delo priznanega modnega oblikovalca, ampak na njej je bila videti kot pozabljen kos kostumografije poslednjega Mohikanca. Ko sem ji to omenila, me je začela nadirati, da ji ne pomagam in naj ji raje svetujem, kam vse ta jakna paše.

Potem sem ugotovila, da ni problem v kosih, ki si jih je želela, temveč v obsedenosti, ki se ji pravi "oblečena po zadnjih modnih trendih". Ne vem, če je pomagalo, ampak po prepiru sva odšli na aperol in resno debatirali o neljubem dogodku. Na hitro in čisto prijateljsko sem po dveh kozarčkih definirala modo. Moda so tiste hlače, ki se tvoji riti božansko podajo, in tisti plašč, v katerem težko odvrneš poglede nasprotnega spola. Moda so čevlji z visoko peto ali superge, odvisno od priložnosti, za katero se oblačiš. Moda je torbica, ki se ujema z uhani in za katero te vsaj enkrat na mesec nekdo vpraša, kjer si jo kupila. In moda je samozavest, ko nekaj oblečeš in se z veseljem pogledaš v ogledalo zjutraj, ko je pred tabo naporen dan. Moda niso novi gležnjarji DKNY ali smešna resasta jakna Moschino. Moda je občutek.  Ne vem, ali sem s to modrostjo pomagala z modo obsedeni prijateljici, ampak sem se po izrečenem vsaj dobro počutila. In ne morete verjeti, kaj se mi je danes zgodilo? Poklicala me je ista prijateljica in vprašala, če greva nakupovat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.