Magazin
18 ogledov

Ohranite rezerve

Brezglavo trošenje rezerv vas ne bo rešilo iz krize. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ne posegajte v zlato rezervo, če ni treba.

Prihranki. V času krize v osebno blagajno priteka vse manj denarja, cene in življenjski stroški pa se kljub temu višajo. Da bi obdržali glavo nad vodo, je pomembno, da se v čakanju na boljše čase držite nekaterih osnovnih navodil.

Držite vrabca v roki
Dobro je imeti pogum za tveganja, saj se velikokrat obrestujejo, vendar zdaj ni pravi čas za takšne poslovne podvige. Na kocki je veliko, zato spremembe delovnega mesta raje še ne načrtujte. Povprečna služba je boljša kot čakanje na zavodu za zaposlovanje. Raje razmišljajte o možnostih napredovanja in se še bolj potrudite, da na delovnem mestu pokažete vse, kar znate. To se vam bo poleg višje plače lahko obrestovalo tudi v prihodnje, saj boste ob menjavi službe iz stare odšli z najboljšimi priporočili.

Prste stran od prihrankov
Čeprav denar na računu kopni, ni še čas, da bi posegli v rezervni sklad. Ne prepustite se paniki ob črnogledih napovedih ekonomistov, saj še ni vse izgubljeno. Takoj ko boste dvignili nekaj denarja iz rezerve, se vam bo zdelo upravičeno, da ga dvignete še nekaj več. Preden se boste dobro zavedeli, bo kupček skopnel, vnovična pot do njega pa še težja kot prej. Poskusite torej storiti ravno nasprotno in se s trezno glavo potrudite privarčevati vsaj nekaj evrov. Ko jih boste položili na že privarčevano rezervo, boste imeli občutek, da se imate kljub hudim časom še vedno na kaj opreti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.