Magazin
239 ogledov

Organizirajte družinski urnik

Ne dovolite, da vam vsakdanje obveznosti zrastejo čez glavo. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Otroci v družinski vsakdanjik prinesejo veliko novih nalog, staršem pa se velikokrat zdi, da vsem preprosto niso kos. Ponujamo vam nekaj nasvetov za čim bolje organiziran dan brez stresa.
Naj vam otrok pomaga. Ko je otrok dovolj star, da se lahko loti preprostih hišnih opravil, ga vključite vanje. Naučite ga zlagati brisače, nahraniti domačo mačko ali zaliti rože. Čeprav bo najbrž trajalo nekaj časa, da bo naučil, se vam bo obrestovalo, saj vsaka majhna pomoč šteje. Vi boste imeli z gospodinjstvom nekaj manj dela, otrok pa bo vesel, da je dovolj velik, da priskoči na pomoč. Pazite le, da ga ne boste preobremenili, saj se bo v tem primeru hitro začel upirati novim nalogam.

Skupni prevozi
Ali vaši in sosedovi otroci obiskujejo isto šolo in skupne prostočasne dejavnosti? Dogovorite se, da jih na obveznosti vozite izmenjaje, saj boste tako prihranili veliko dragocenega časa.

Pripravite urnik
Na steno nalepite velik urnik ali koledar in vanj vpišite, kdaj boste obiskali trgovino, kdaj ima otrok trening in kdaj pride babica na obisk. Tako boste imeli boljši pregled nad dogajanjem in ne boste pozabljali na obveznosti.

Načrtujte obroke
Družinska kosila načrtujte nekaj dni vnaprej in poskrbite, da ob obisku trgovine kupite vse potrebne sestavine. Tako se boste izognili vsakdanjemu zamudnemu tekanju v trgovino in razmišljanju o tem, kaj bo danes na mizi.

Obvezna sprostitev
Ne pozabite, da si morate vzeti nekaj časa zase in za partnerja. Na dan si vzemite vsaj pol ure za sprostitev, naj bo to zjutraj, preden otroci vstanejo, ali zvečer, ko gredo spat. Sprehod, kopel ali druženje s partnerjem je za vaše dobro počutje pomembnejše od pospravljene kuhinje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.