Magazin
125 ogledov

Orgazem lahko povzroči izgubo spomina

seks Shutterstock
54-letna ženska je po najboljšem seksu v svojem življenju doživela začasno izgubo spomina.

Štiriinpetdesetletna Američanka se po legendarnem orgazmu ni spominjala dogodkov, ki so se ji zgodili v zadnjih 24 urah. Diagnoza: začasna, popolna izguba spomina. Gospa se je zaradi amnezije oglasila v washingtonski bolnišnici in razložila, da se ne spomni ničesar, kar se je zgodilo 24 ur pred tem, ko je doživela orgazem.

Ta redka in nenadna oblika amnezije je le začasna in se običajno ne ponavlja, pravijo strokovnjaki. Izguba spomina običajno traja le nekaj ur, fenomen pojasnujeta zdravnika Kevin Maloy in Jonathan Davis. Čeprav znanstveniki zelo malo vedo o začasni izgubi spomina, ki jo povzroči seks, pa do tovrstnega pojava pride zaradi slabega dotoka kisika v možgane po orgazmu, kar vpliva na možganski center za spomin. Vendar ta redek pojav na sto tisoč ljudi prizadane le tri do pet oseb letno, najbolj dovzetne zanj pa so ženske po petdesetem.

Kljub tveganju izgube spomina po seksu, pa imajo meseni užitki še vedno veliko pozitivnih vplivov na zdravje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.