Magazin
43 ogledov

Orgelski poklon Davidu Bowieju

David Bowie Profimedias
Mimoidočim je zastal dih, ko so iz katedrale zaslišali Life On Mars.

Svet že drugi dan žaluje za Davidom Bowiejem, njegovi oboževalci pa vsak na svoj način izražajo svoj poklon legendarnemu glasbeniku. Nekateri polagajo svetje in prižigajo sveče v spomin na svojega idola, socialna omrežja so polna poslednjih pozdravov.

Več kot 60 tisoč ljudi je delilo video posnetek iz londonske katedrale St. Albans, kjer je Nicholas Freestone na orglah odigral glasbeni poklon Bowieju. 

 

St Albans Cathedral Tribute to David Bowie

A special tribute to David Bowie who died today. Thank you to our marvellous Organ Scholar!

Objavil/a St Albans Cathedral dne 11. januar 2016


Video je bil objavljen na Facebookovi strani katedrale, kjer je v slabem dnevu požel več kot 40 tisoč všečkov.

Life On Mars zaigral med odmorom

Freestone je zaigral Life On Mars, isti hit pa je odigral tudi orglaš v Umetniški galeriji in muzeju Kelvingrove v Glasgowu ter tako do solz ganil nekaj deset mimoidočih. "Koncert" se je zgodil slučajno, ko je orglaš sedel za instrument v času svojega odmora za kosilo.  

"Odvzelo mi je dih ... Imam cmok v grlu, velik kot stena in oči so polne solz", "Gospodje, to je bilo veličasno, prekrasno odigrano" in "Mravljince imam po vsem telesu, od glave do pete. To je bil krasen poklon Davidu Bowieju in prikaz, kako raznolika je bila njegova glasba", je le nekaj komentarjev njegovih oboževalcev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.