Magazin
334 ogledov

Osem presenetljivih načinov uporabe

zivljenje 04.02.14. nohti, foto: shutterstock Shutterstock
Uničeni čevlji, preluknjana vrtna cev in zlomljen noht. Rešitev se skriva v minutnem lepilu.

Če doma nimate hitrega univerzalnega lepila, ga boste po tem članku zagotovo začeli uporabljati. Lahko ga uporabimo pri številnih zagatah, pri katerih do zdaj nismo pomislili na tako enostavno rešitev.

Kako rešimo zlomljen noht

Dame pozor. Hitro univerzalno lepilo lahko uporabimo, ko se nam bo naslednjič zlomil noht. To je sicer pogosta praksa tudi v salonih za manikuro. Potrebujete:

  • čajno vrečko 
  • toaletni papir
  • sekundno ali minutno lepilo
  • tanke škarjice ali ščipalec za nohte
  • pilico
  • dober utrjevalec za nohte
  • lak za nohte

Popravljanje nohta | Avtor: Youtube Youtube
Čajno vrečko izpraznimo in odrežemo manjši košček.

Popravljanje nohta | Avtor: Youtube Youtube

Na toaletni papir damo malo lepila, vanj pomočimo košček čajne vrečke in jo namestimo na zlomljen delček na nohtu. Nato z lepilom še dodatno utrdimo čajno vrečko na nohtu.

Popravljanje nohta | Avtor: Youtube Youtube

Odvečen del čajne vrečke odščipnemo stran, lepilo in vrečko pa lepo zgladimo na noht. Ko se lepilo posuši, vrečko in lepilo popilimo.

Popravljanje nohta | Avtor: Youtube Youtube

Noht namažemo z utrjevalcem za nohte, med sušenjem pa kos zalomljenega nohta malce zamajemo, da se utrjevalec bolje oprime čajne vrečke. Noht nato nalakiramo in naloga je opravljena.

 

Čevlji, avto in orodje

Začasno ali trajno lahko sami popravimo steklo, ki je padlo iz okvirja sončnih očal. Lahko uporabimo hitro sekundno lepilo, hitro univerzalno lepilo pa nam dopušča odprt čas, v katerem lahko namestite lepljene dele in smo natančnejši.

Hitro in enostavno lahko popravimo strgan ročaj torbe ali zlomljeno sponko za lase. 

Ni važno, kako dragi so bili čevlji. Prej ali slej bo večini odstopil podplat. Ko opazimo, da se razpoka med podplatom in obutvijo veča, takoj uporabimo hitro univerzalno lepilo. Lahko ga uporabimo tudi v notranjosti čevlja, ko se vam sname ali odlepi notranja podloga za stopalo.

Zelo priročno je tudi v avtu, saj lepi skoraj vse materiale. Je primeren za hitro popravilo vzvratnega ogledala, razpokanih luči, raztrganih sedežev in tako dalje.

Zlomljen ročaj na orodju zdaj ni več težava. Ročaj na izvijačih, škarjih ali kleščah lahko s pomočjo hitrega univerzalnega lepila znova namestimo na svoje mesto. Izberite lepilo v gel formuli, da ne bo kapljalo, ko ga uporabite na navpičnih površinah.

Hitro univerzalno lepilo je vodoodporno, zato je idealno za popravila v tuš kabini. Z njim lahko zalepimo mrežo za mila in šampone, lahko pa greste še dlje in celo zakrpate majhno luknjo cevi za tuš ali denimo v vrtni cevi. Je idealno za lepljenje številnih materialov kot so plastika, guma, kovina, les, keramika, usnje, tekstil, karton in papir, zato so možnosti uporabe neštete.

dezurni@zurnal24.si