Magazin
264 ogledov

Ostati skupaj po prevari?

Po prevari je mogoče znova zaživeti skupaj, toda za to se morata oba partnerja i Žurnal24 main
Kdor je doživel prevaro, ve, kako težko se je "sestaviti" skupaj. Je izdajo mogoče oprostiti?

Prevara zagotovo spada med najbolj travmatične dogodke v življenju partnerjev ali zakoncev. Prevarani pade v šok, je razburjen, ne more razsodno razmišljati, jesti, piti ali zbrano delati, počuti pa se prizadetega in izdanega. Prevare ni lahko oprostiti, zato je izjemno pomembna odločnost prevaranega partnerja.

Trpljenje se šele začenja
Lahko torej partnerja ostaneta skupaj ali zveze v tem primeru ni mogoče rešiti? Za to odločitev je potreben čas. Prevarani partner mora premisliti o tem, s kakšnimi posledicami se bo soočal v nadaljnjem življenju s partnerjem, ki je varal. Če se par odloči, da ostane skupaj, se mora zavedati tega, da se trpljenje šele začenja.

Izgubljeno zaupanje

Prevarani partner mora počasi sestaviti koščke svojega sveta, ki se mu ob prevari popolnoma poruši. To je v večini primerov zelo težko, saj prevarani izgubi zaupanje v partnerja in dvomi o njegovih besedah. Če se partnerja odločita ostati skupaj, je treba v zvezi ohranjati trezno glavo, imeti zdrav odnos, ki ga gradita na novo, in se ne prepuščati obsedeni ljubosumnosti, drugače bo ves trud zaman.  

Občutek krivde

Številni partnerji, ki so varali, čutijo krivdo za bolečino, ki so jo povzročili. Šele po prevari se zavejo svoje napake in težko gledajo partnerjevo trpljenje. Če želijo ohraniti svojo zvezo, morajo v slednjo vložiti ves svoj trud, prekiniti stike z osebo, s katero so se zapletli, in predvsem premisliti o tem, ali si želijo s prevaranim partnerjem ostati skupaj, saj takšni ljudje v številnih primerih spet padejo v skušnjavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.