Magazin
29 ogledov

Osvojite ga v 90 minutah

Ljubezen v 90 minutah? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nicholas Boothman, avtor knjige Kako doseči, da se bodo v vas zaljubili v manj kot 90 minutah, je v svojem delu predstavil celoten postopek.

Do 5. minute je čas za zbiranje prvih vtisov
Med 2.100 pari, ki jih je avtor anketiral pri nastajanju omenjenega dela, jih je več kot tretjina trdila, da so se zaljubili na prvi pogled. Za ugotovitev, če nam je kdo všeč ali ne, potrebujemo natanko dve sekundi, razlaga Boothman. Če zagledate nekoga, ki vam je všeč, pripravite nastop. Najpomembnejše dejstvo po mnenju avtorja naj bi bilo, da smo videti zdravi. Predlaga, da se spomnite, kdaj ste se nazadnje počutili odlično, in poskušate podoživeti ta dogodek, saj naj bi se to poznalo na počutju. Glavo nagnite malo vstran, ker to omogoča boljši očesni kontakt. Nato se poigrajte s pogledom, nekaj trenutkov glejte v izbrano osebo, ko vas bo pogledala, pa umaknite pogled, svetuje Boothman.

Od 5. do 10. minute je čas za spoznavanje
Če ni v vaši naravi, da bi začenjali pogovore s popolnimi neznanci, potem avtor predlaga, da uporabite "taktiko TV voditelja". Če ste neznanca zagledali v trgovini med policami z vinom, ga povprašajte za nasvet, katero vino vam priporoča, če ste ga srečali na železniški postaji, ga vprašajte za pomoč pri iskanju časa odhoda.

Od 10 do 30 minut je čas igranja vlog
Več kot 50 odstotkov reakcij v komuniciranju je zasnovanih na počutju, ki ga odražajo ljudje, s katerimi komuniciramo. Če je sogovornik slabe volje, bomo najverjetneje tudi sami, zato Boothman predlaga, da ob srečanju z osebo, ki jo želimo očarati, postanemo dobre volje. Če boste sami dobre volje, boste pozitivno vplivali na sogovornika. V pogovoru sogovornika nujno večkrat pokličite po imenu.

Od 30. do 60. minute je čas kemije
Ko nam je nekdo všeč, se spremeni naša govorica telesa, pravi avtor. Če želite, da boste nekomu všeč, ponavljate gibe, ki jih dela sam, predlaga. V tem času je dovoljeno flirtanje, vendar naj ne bo preveč očitno, poudarja Boothman. Nežen dotik las, oblizovanje ustnic, glasen smeh – to so geste, ki ga bodo po mnenju Boothmana zagotovo vrgle iz tira.

Od 60. do 70. minute je čas za igranje nedostopnosti
Če je nekaj ekskluzivnega, je to še večji predmet poželenja, pravi Boothman. Če vas torej v tem trenutku sogovornik povabi na kavo, se mu opravičite, da danes res nimate časa, da pa se lahko na kavi dobita jutri.

Od 70. do 90. minute je čas intimnosti
Videz je vsekakor pomemben, da nas nekdo pritegne, vendar je pogovor tisti, ki pripelje do tega, da se v nekoga zaljubimo, pravi Boothman. Ključ je v izpiljeni retoriki. Avtor predlaga, da ste ob prvem pogovoru nekoliko bolj selektivni pri izboru tem. Če se pogovarjate o tem, kaj vam je všeč in kaj ne, je dovolj, da spoznata, koliko imata skupnega. Osebni nazori so bolj primerni za naslednja srečanja. S pogovorom o osebnih občutjih, strahovih, nesamozavesti pa že hodite po tankem ledu. Nikakor pa se ne spuščajte v pogovore o preteklih zvezah, svetuje Boothman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.