Magazin
39 ogledov

Otok lepih blondink

Maldivi
1/16
Žurnal24 main
Bo eden od maldivskih otokov postal "otok blondink"? Litovska družba Olialia je napovedala, da se bo to morda zgodilo že leta 2015.

Litovsko podjetje Olialia želi najeti enega od otokov Maldivov in na njem obiskovalce zapeljevati na prav poseben način – na otok bi turiste vozili z letali, na katerih bi potnike stregle mlade in mične svetlolaske, tam pa bi jih čakalo še veliko več očarljivih blondink. Giedre Pukiene, ena od vodij Olialie, je za BBC razložila, da želi Olialia razbiti stereotip o manj inteligentnih svetlolaskah. Olialia, za katero naj bi stal britanski, ruski in nemški denar, že zdaj zaposluje svetlolaske (koliko je pravih in koliko "lažnih", se ne ve) in ponuja veliko različnih storitev, od prodaje hrane do organiziranja zabav v priljubljenih litovskih lokalih. "Naša dekleta so zelo pametna in imajo diplome. Prav vse hočejo nekaj narediti iz sebe. Imajo veliko poslovnih idej," je povedala Pukienejeva. Ki je seveda svetlolaska.

"Rasistično in seksistično"
Če bo projekt "otok blondink" dobil zeleno luč, bodo hoteli in vse, kar spada zraven, mogoče odprti že čez štiri leta. A načrte Olialie je nemalo medijev že raztrgalo in jih označilo za rasistične in seksistične. Na spletni strani Minivan News, ki ponuja "neodvisne novice za Maldive", so se jezili Maldivijci. "To se sliši bolj kot Hitlerjeva nacistična nadrasa. Predvidevam, da bodo Maldivijci, ki bodo tam delali, morali nositi blond lasulje in modre leče za oči," je zapisal eden. Na Maldivih zakon namreč določa, da je v hotelskih kompleksih med zaposlenimi vsaj petdeset odstotkov domačinov. Olialia pa kritikom, ki jih ne manjka niti v Litvi, odgovarja tudi s tem, da ne zaposlujejo le blondink, ampak sprejemajo vse prosilce za službo "ne glede na spol, starost, narodnost in barvo las". A Giedre Pukiene dodaja: "A temnolaske, ki delajo tukaj, so obkrožene z vsemi temi lepimi blondinkami, zato slej ali prej končajo svetlolase." Vi pa v galeriji poglejte nekaj podob rajskih Maldivov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.