Magazin
39 ogledov

Otrok mora k frizerju

Če vidite, da je otroka strah, povabite frizerja k pogovoru z malčkom. Žurnal24 main
Imate malega koštrunčka, ki se je rodil z bujnimi laski in ga ti ovirajo pri vsakodnevnih opravilih? Čas je, da obiščete frizerja.

Otročki odkrivajo svet zelo počasi, zato so jim lahko nove stvari čudne oz. neprijetne. Tudi frizer, ki bo motovilil okrog njegove glave, ni nujno prijetna izkušnja, zato je dobro, če malega otroka na to pripravite.

Pogovor in razlaga
Nekaj dni pred obiskom salona otroku češite lase in mu na glas prigovarjajte, kako ima lepo glavico in čudovite svilene laske, ki morajo pod škarje, če ne, ga bo začel škrat cukati. Prikažite mu frizerja v zanimivi pravljici, kot nekoga, ki skrbi, da smo urejeni in lepi.

Pri frizerju
Najprej se pozanimajte, če imajo višji stol za otroke, v nasprotnem primeru bi moral otroček sedeti v vašem naročju. Frizerja prosite, če lahko otročka najprej malo zamotite, preden začne z akcijo. Če vidite, da otroku ni prijetno v salonu, povabite frizerja k pogovoru z otrokom in mu ga predstavite v prijazni obliki. Otroku dajte občutek, da frizerja dobro poznate in mu popolnoma zaupate. Morda bo vaše občutke posnemal. Izmislite si pravljico o škarjah in svilenih laskih, ki padajo z glavice kot svetle zvezdice. Lahko mu prepevate tudi najljubšo pesmico.

Če kljub temu pride do kričanja
Vzemite otroka v naročje in ga pocrkljajte. Povejte mu, da bo hitro minilo, da so laski veseli, ker jih škrat ne bo več cukal in da bo sonček manj pripekal, če bo glavica urejena. Vse obrnite na igro in potolažite malčka. Predlagajte mu, naj frizer nadaljuje svoje opravilo, vendar, da lahko zdaj sedi pri vas v naročju, kjer se mu nič ne more zgoditi. Če odmislite lase po vašem naročju, je to najboljši način, da odkorakata ven z urejeno glavico. Če tudi to ne pomaga, ga nikar ne silite. Doma lahko sami malce popravite obliko in počakate na to, da bo otrok zrel za to izkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.