Magazin
30 ogledov

Otrokove spletne skrivnosti

Starši bi morali biti pozornejši na otrokovo digitalno življenje. Žurnal24 main
Vsak peti med mladimi je žrtev spletnega nasilja.

49 odstotkov staršev otrokom dovoli nenadzorovan dostop do spleta, ko so stari 13 let ali več, le 14 odstotkov mladostnikov pa je priznalo, da so zares čakali na dovoljenje staršev, je pokazala raziskava organizacije Common Sense Media.

 

Spletno nasilje

Ponižani.

18 odstotkov otrok je priznalo, da so bili na spletu ponižani, da so drugi objavljali njihove sporne fotografije, 19 odstotkov jih je že bilo žrtev spolnega nasilja.

Starši nimajo nadzora
23 odstotkov staršev meni, da njihov otrok socialna omrežja uporablja več kot enkrat na dan, anketa pa je pokazala, da je v resnici ta številka 51 odstotkov, kar kaže, da so starši o digitalnem življenju svojih otrok slabo informirani. 12 odstotkov najstnikov je priznalo, da njihovi starši ne vedo, da imajo Myspace ali Facebook profil, poleg tega se jih je v spletnih klepetalnicah 18 odstotkov pretvarjalo, da so polnoletni, medtem ko starši menijo,  da jih je to počelo le 18 odstotkov. 25 odstotkov najstnikov je že ustvarilo lažni profil ali so se na spletu pretvarjali, da so nekdo drug, tega pa se zaveda le 12 odstotkov staršev.

Obžalovali objavljeno
Nekateri najstniki se ne zavedajo, kakšne posledice ima lahko objavljanje vsebin na spletu, saj je skoraj 40 odstotkov anketiranih že obžalovalo objavo določenih vsebin. Osebne podatke, ki jih v javnosti sicer ne bi razkrili, je na spletu objavilo 28 odstotkov vprašanih najstnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.