Magazin
43 ogledov

Pa ga imamo - vino za ženske!

Žurnal24 main
Da se ženski okus razlikuje od moškega so se začeli zavedati tudi v vinski industriji, ki po novem ponuja t.i. ženska vina.
Nova linija vin za ženske
Francoski vinski trgovec WineSight je skupaj z francoskimi vinarji oblikoval novo linijo vin posvečenih ženskam, ki naj bi v Veliki Britaniji zavzemale večji tržni delež kot moški in tako za omenjenega trgovca predstavljale idealnega potrošnika. Linijo poimenovano ''Sublimelle'' sestavlja 30 vin iz vseh vinorodnih področij Francije. Izbor vin pa je tak, da je moč vsaki priložnosti izbrati primerno vino.

Ženske so za eleganco
Izhodišče oblikovanja linije je, poleg vedno večjega ženskega tržnega deleža, predstavljala ugotovitev Gault Milau-jevega vodiča, ki trdi, da imajo ženske raje elegantna kot pa krepka vina. Tako linijo Subblimelle sestavljajo vina, ki niso težka in krepka, pač pa bolj čutna in elegantna. Zaenkrat je omenjena vina moč kupiti le on-line, cene pa se gibljejo med 8 evri za Languedoc Rose in 36 evri za Premier Cru Chablis.

Tudi Marks and Spencers ima svojo linijo
Do zelo podobne ugotovitve kot pri WineSights so prišli tudi pri trgovski verigi Marks and Spencers, ki so napovedali predstavitev ''Pink Porta'', ki naj bi predstavlja nov stil legendarnega desertnega portugalskega vina Porto in naj bi bil namenjen mlajšim, predvsem pa ženskim potrošnicam. Novi Porto, ki bo po letu 1970 prvi nov stil Porta, bo pink barve, svežih, sadnih arom in enake sladkorne stopnje kot ruby Porti. Cena pa se bo gibala okoli 13 evrov.

Kritike že ''padajo''

Pink Port pa že pred svojo predstavitvijo žanje kritike, kot so zapisali v reviji Decanter, ki se glasijo: je to vino iz Velike Britanije, kaj pa to sploh je, kdaj bi se to sploh pilo, preveč konfekcijsko, pekoč alkohol, ceneno vino, bolj vodka z borovničevim sokom kot pa vino ... Tako se zdi, da se dobre in pohvale vredni ideji ne obeta ravno rožnata prihodnost, še sploh če upoštevamo v začetku omenjeno dejstvo o ženskem tržnem deležu, ki za seboj potegne tudi dvig kulture vina, kamor sodi tudi poznavanje vina.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.