Magazin
29055 ogledov

Pa to je noro: Solze v očeh Avdiča, Deželaka in Moreljeve!

Denis Avdić s prijatelji skupaj za žrtve poplav zbrali skoraj dva milijona evrov.

Ekipa Denis Avdić Showa na Radiu 1 je skupaj z nekaterimi drugimi radijskimi postajami  pripravila 12-urni dobrodelni maraton Eno srce, ena Slovenija.

Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak so od 6. pa vse do 18. ure zbirali denarna sredstva za prizadete v katastrofalnih poplavah in na koncu zbrali neverjetnih 1.914,746,89 evrov.

"Najlepša hvala Slovenija, da ste se odzvali, za podporo. Če stopimo skupaj, znajo nastati čudovite zgodbe in tole je ena res čudovita zgodba. Vesel sem, da sem pri desetih letih pred vojno pristal ravno v tej državi. Želim, da si tisti, ki ste se znašli v težkih razmerah čim prej postavite na noge. Hvala, ker ste darovali tudi iz tujine, želim vam lep dopust še naprej. Hvala Slovenija in srečno," je ganjeno dejal Denis Avdić.

V studiu so se jim podporo prišli izkazati številni glasbeni gostje, ki so poskrbeli za čudovito glasbo: Dejan Dogaja, Žan Serčič, Slavko Ivančič s posebnim gostom, voditeljem Radia 1 Iztokom Gustinčičem, Nina Pušlar, Maraaya, Pepel in kri ter BQL.

O poplavah so se pogovarjali tudi s strokovnjaki: s predsednico ZPM LJ Moste Polje Anito Ogulin, poveljnikom civilne zaščite, Srečkom Šestanom, psihologom dr. Aleksandrom Zadelom, z voditeljem na Radiu Antena in prostovoljnim gasilcem PGD Zbilje Maticem Hercegem, ki je pomagal reševati nemočne ljudi.

Slišali pa smo tudi izjemno težke zgodbe poslušalcev, ki jim je vodna ujma skoraj uničila življenja in resnično potrebujejo našo pomoč, da se bodo lahko znova postavili na noge. Z zbranimi sredstvi bomo pomagali tudi njim in jim vsaj malo olajšali veliko izgubo.

Med maratonom je potekala tudi dobrodelna dražba Dončićevega dresa s podpisi celotne slovenske košarkarske reprezentance, na najvišji ponujeni znesek radijci še čakajo.

Si pa je drug podpisan Dončićev dres prislužil tudi Miha Deželak, ki je v družbi številnih sodelavcev daroval 500 evrov v dobrodelne namene in poskrbel za velik aplavz.

Komentarjev 9
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:53 09.avgust 2023.

    Čestitke Radiu1, radijskim postajam skupnega programa , Denisu in vsem voditeljem, sodelujočim v ekipah, ki so poskrbele, da je sreda 9. avgusta 2023 lahko postala izjemen dan! Čestitke in zahvala vsem ki so, ste, smo darovali tudi v tej akciji ...prikaži več in verjamem, da ni edina! Poklon vsem, z veliko željo, da bi znali to enotnost prenesti širše v družbo, ne le ko nas strezni huda ura! dr. Robert Golob, Janez Janša, danes prvo odgovorna politika, dobro si poglejta ta rezultat in globoko poglejta vase!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:26 09.avgust 2023.

    Pa še to, ker niso humanitarna organizacija bodo ljudje plačevali dohodnino od prejete pomoči.je FURS , korektno, že včeraj opozarjal na to.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:25 09.avgust 2023.

    Klasika . Jok na koncu. So mi pa na tem radiu vedno zanimive cifre. Me zanima kdo tiste cente na koncu daruje? Ali samo na tablo napišejo da vec zgleda. Patetično.