Magazin
2 ogledov

Paradižnikova pita

paradižnika pita Blanka Kefer
Še malo, pa bodo vrtovi polni paradižnika in za takrat si shranite ta recept.

Sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 300 g paradižnika (pisanega, majhnega in velikega, npr. češnjev paradižnik, mesnati paradižnik, slivov paradižnik)
  • 250 g sira ricotta
  • 50 g parmezana
  • 5 jedilnih žlic pinij
  • 2 vejici origana
  • oljčno olje
  • Sol in poper
  • bazilika za posip

Priprava:

  • Za pripravo pisane paradižnikove pite moramo najprej paradižnike splakniti pod hladno vodo in jih obrisati do suhega. Velike paradižnike narežemo na tanke rezine, majhne pa prepolovimo.
  • Parmezan naribamo, pinije pa nasekljamo. Oboje položimo v posodo, dodamo ricotto in dobro premešamo. Izdatno solimo in popramo.
  • Origanove listke posmukamo z vejic in jih drobno nasekljamo. Listnato testo tanko razvaljamo, pekač za pite obložimo s papirjem za peko in vanj previdno vstavimo listnato testo. Premažemo z zmesjo iz ricotte, nanesemo paradižnike, solimo, popramo in začinimo z origanom. Na koncu pokapamo z oljčnim oljem.
  • Pečemo 30 minut v predhodno ogreti pečici pri 170 stopinjah.
  • Pisano paradižnikovo pito lahko po želji posujemo s svežo baziliko in postrežemo toplo.

več receptov za pite poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.