Magazin
120 ogledov

Pavle Kozjek se še zadnjič predstavi

miskovic_kozjek_270808 Žurnal24 main
29. septembra bo v Cankarjevem domu v Ljubljani predstavitev knjige in projekcija filma Pavle Kozjek – Življenje alpinista.

Pri predstavitvi knjige o nekdaj vrhunskem alpinistu, ki je tragično preminul avgusta lani, bodo sodelovali tudi njegovi soplezalci in prijatelji. Pavle Kozjek je bil eden naših najboljših alpinistov, ki je življenje izgubil med enim svojih največjih podvigov – vzponom na Mustagh Tower. Z alpinizmom se je ukvarjal trideset let. 

Na Mustagh Tower se je sicer Kozjek podal z Dejanom Miškovičem. Že kmalu po začetku vzpona se je pod nogami Pavleta Kozjeka odprlo brezno, v katerega je padel. Miškovič je nato še tri dni preživel na gori, naposled pa so ga le uspešno rešili.

Knjiga je razdeljena na dva dela: v prvem so besedila o odpravah, v drugem delu pa so zbrane Kozjekove plezalske kolumne, ki prikazujejo njegovo plezalsko in siceršnjo etiko. Poleg njegovih zapisov knjigo sestavljajo še besedila Vikija Grošlja, Iztoka Tomazina, Petra Podgornika in drugih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.