Magazin
34 ogledov

Pazite se košarice na dopustu

par sončni zahod zveza razmerje Shutterstock
Kar med 30 odstotki parov izbruhnejo resna nesoglasja ravno na dopustu, kažejo zadnji podatki. Običajno jih sprožijo navzkrižje interesov, prebujenost čutil in posledično spogledovanje ter možnost spoznavanja novih ljudi.

Vzrok, da dolgo pričakovane počitnice v dvoje niso le v znamenju sproščanja, romantike in izmenjevanja nežnosti, so tudi pretirana pričakovanja. Predvsem pripadnice nežnega spola, ki se rade predajajo sanjarjenju, trpijo zaradi neuslišanih želja, ko dnevi ne potekajo tako, kot so si zamislile.

Ona bi le ležala na soncu, on pa bi se rekereiral

Tako namesto prijetne večerje s pogledom na morje (ali hribe) požirate cmoke v grlu in se prebijate skozi težko tišino. Namesto da bi uživali v dolgih sprehodih po plaži ali skokih v bazen, se kregate, zato ker bi ona rada le uživala na soncu, on pa bi raje igral odbojko na pesku z moškimi kolegi. Živci popustijo tudi ob večerih, ko se ona dolgo in pozorno pripravlja na večerni izhod, on pa v razvlečeni majici in telovadnih hlačah posedava s pivom na ležalniku z edino željo, da bi se čim prej najedel.

Ko se po večerji odpravita še v kakšen lokal, se pa strmo poveča možnost za ljubosumne izpade, saj se oči kar same sprehajajo po razgaljenih oblinah in privlačno zagorelih telesih.

Ko čas za zabavo postane čas za kreganje

Ko imate končno dovolj časa za skupno druženje, se lahko razkrije, da vaš ljubljeni partner le ni tako sanjski. Medtem ko v natlačenem urniku delovnega vsakdanjika in med rutinskimi opravili, marsikatero težavo pometemo pod preprogo, jih na dopustu toliko intenzivneje doživljamo. Stres na počitnicah doživlja tako tisti, ki ima (neizpolnjena) pričakovanja, kot tisti ki ve, da se nekaj od njega pričakuje. To pa neizogibno pelje v konfliktne situacije.

Terapevti svetujejo: bodite fleksibilni, pustite partnerju tudi trenutke zase

Da vaše razmerje ne bi nesrečno končalo v brodolomu na skalah, zakonski terapevti svetujejo:

  • Če je le možno, pustite mobilne telefone in prenosne ali tablične računalnike doma - tako boste intenzivneje preživljali skupne trenutke na počitnicah.
  • Načrtujte potovanje, a brez kompliciranja - tako se boste izognili stresu zaradi lovljenja letal in vlakov.
  • Bodite bolj fleksibilni - pustite svoji ljubi ali ljubemu, da počne, kar jo ali ga najbolj veseli, saj ne rabite nujno vsakega trenutka preživeti skupaj. Če bi ona raje nakupovala, on pa bi užival na plaži, pojdita vsak po svoje in se zvečer med romantično večerjo ob svečkah v sproščenem vzdušju pogovorita o dnevnih dogodkih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.