Magazin
2521 ogledov

Pet načinov, da se zaljubi v vas

Dolgo zrenje v oči ima vedno pozitivne učinke. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Veliko knjig in priročnikov narekuje, kako se lahko zaljubimo, a obstaja le pet preprostih trikov, da se lahko v vas zaljubi kdorkoli.

Veliko skupaj, potem pa nedosegljivost
Bolj ko je človek v stikih z nekom, večja bo medsebojna všečnost, pravi strokovnjak za vedenje David Lieberman, enako kažejo številne raziskave. Medsebojna interakcija nas vedno še bolj pritegne. Ko ste enkrat prepričani, da ste ga/jo osvojili, bodite malce manj dostopni. In potem vedno manj in manj, dokler vas komaj še vidi. Vsem je znan rek: vsak si želi tisto, česar ne more imeti. Kar je na dosegu roke, vedno postane nezanimivo. Na tem mestu je vredno omeniti tudi, da kljub poudarkom, da se nasprotja privlačijo, to na dolgi rok ne bo uspelo. Pri partnerju večinoma iščemo podobnosti.

Lepe stvari najdejo lepo mesto
Ne delajte lepih stvari, pustite, da drugi naredijo lepe stvari za vas. Če za koga naredite nekaj lepega, je zadovoljstvo dvojno. Zadovoljni ste sami s seboj, drugega pa ste s tem razvajali. Še posebej je lep občutek, če nekaj lepega prihaja od človeka, ki vam je všeč. Ko smo v nekoga zaljubljeni, mu avtomatično povzročamo same prijetne občutke.

Glejte se v oči
Ameriški psiholog Zick Rubin je preiskoval, ali se da ljubezen znanstveno izmeriti. Prišel je do rezultatov, da se pari, ki so zaljubljeni, v oči gledajo 75 odstotkov pogovora in se počasneje ozrejo drugam, če ju kdo zmoti. Pri normalni komunikaciji se sogovornika gledata v oči med 30 in 60 odstotki časa. Razlika je očitna. Koliko sta dva zaljubljena, se da dejansko izmeriti s časom, ko se goreče gledata. Ta informacija pa je seveda priročna, če bi radi, da se nekdo zaljubi v vas. Če ga boste gledali 75 odstotkov pogovora, lahko pretentate njegove možgane. Slednji so si namreč zapomnili, kdaj nazadnje vas je neka oseba tako dolgo gledala v oči, in zagotovo je bila posredi ljubezen.

Ne poglejte stran
V Rubinovi preiskavi so prišli tudi do ugotovitev, da zaljubljeni kasneje pogledajo stran, če ju med pogovorom kdo zmoti. Trik je znova preprost – zaklenite svoje oči na očeh osebe, ki vam je všeč, tudi ob koncu pogovora in ko se pogovoru pridruži še kdo drug. Ko boste umaknili pogled tri sekunde kasneje, to storite zelo počasi. Morda takšna tehnika ne zveni ravno obetajoča, vendar z vztrajnostjo doseže svoj namen. Tudi če boste poslušali govorečega, naj se vaše oči vedno preselijo na osebo, ki vam je všeč. Tako boste videli njene odzive na povedano, obenem pa ji dali vedeti, da se zanjo zanimate bolj kot drugi.

Vadite širjenje zenic
Zenice nikoli ne lažejo. To še najbolje vedo znanstveniki in kriminologi. Pri zmanjšanju svetlobe se naše zenice povečajo. Pri svetlobi sveče ali v romantični restavraciji so obrazi veliko prikupnejši, pri tem pa pomagajo tudi večje zenice. Raziskava je pokazala, da so osebe z večjimi zenicami pri obeh spolih veliko bolj privlačne. Zenice se povečajo, ko vidimo nekaj, kar nam je všeč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.