Magazin
196 ogledov

Pet najbolj varnih držav za začetnike

Švica
1/5
Shutterstock
Če razmišljate o tem, da bi se na pot odpravili sami, pa tega še nikoli niste storili, se za začetek odpravite na eno izmed petih najvarnejših destinacij.

Solo potovanje je lahko čudovito, saj lahko izkoristite svoj čas za točno tisto, kar si želite. Lahko srkate kavo pod Eifflovim stolpom, ležite na plaži v Španiji ali najamete vodiča za obisk oddaljenih ruševin. Najpomembneje je, da se prepustite svojim strastem. To je najboljša priložnost za nekaj novega – mogoče za deskanje v Severni Ameriki ali kolesarjenje po jugovzhodni Aziji.

Seveda pa se je vseeno treba vprašati, ali je država, v katero se odpravljate, varna. Vedeti morate, da živimo v svetu, kjer so nekatere države varnejše kot druge. Drugo vprašanje je, ali je država, v katero želite potovati, pozitivna. Za res uspešno popotovanje je pomembno, da se lahko povežete s kulturo in se ne počutite kot tujci. 

S pomočjo Global Peace Indexa, ki označuje države glede na varnost, in Happy Planet Indexa, ki opazuje vpliv okolja na dobro počutje ljudi, smo poiskali najvarnejše države za tovrstno potovanje. Če še niste potovali sami, lahko začnete z najvarnejšimi državami na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.