Magazin
56 ogledov

Pet najboljših letališč na svetu

Hongkonško letališče Chek Lap Kok je najboljše na svetu, kar dokazuje nagrada sk Žurnal24 main
Mednarodno letališče v Hongkongu je že sedmič v desetih letih prejelo nagrado skytrax za najboljše letališče na svetu.

Med razlogi žirija navaja njegov minimalističen modernističen dizajn, luksuzne trgovine in brezplačen brezžični internet. Drugo nagrado si je prislužilo letališče Changi v Singapurju, kjer se utrujeni potniki lahko sprostijo v bazenu na strehi in občudujejo vrtove orhidej ter palmova drevesa. Glede varnosti pa se ne morejo pritoževati gostje letališča Incheon v južnokorejskem Seulu. Ponaša se namreč z vrhunskimi varnostnimi napravami in pripomočki, postopki ob odhodu pa kljub temu ne trajajo več kot 45 minut.

 

Preberite še:

Deževni gozd sredi terminala
Tudi četrto mesto je šlo v Azijo, in sicer mednarodnemu letališču Kuala Lumpur. Japonski arhitekt Kisho Kurokawa ga je oblikoval tako, da je združil futuristično tehnologijo, malezijsko kulturo in naravne vire – sredi enega od terminalov namreč raste deževni gozd. Čast Evrope na lestvici rešuje letališče v Münchnu, katerega arhitekti (Murphy/John) so želeli bolj osebno letališče, ki je tudi kraj srečevanj in druženj, ne le hladna čakalnica pred poletom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.