Magazin
37 ogledov

Pet namigov za deževne dni

peka Shutterstock
Ni treba, da so sivi jesenski dnevi dolgočasni, počnete lahko marsikaj.

Ste tudi vi med tistimi, ki menijo, da so druženja in zabavni konci tedna rezervirani za sončne popoldneve in jasne noči? Spodnji seznam ustvarjalnih dejavnosti za prihajajoče kisle dni vas utegne prepričati o nasprotnem.

Obudite spomine na otroštvo ter iz omare potegnite dolgo pozabljene gumijaste škornje in ohlapne pelerine. Skočite v lužo, pojte v dežju, plešite, spuščajte papirnate ladjice ali pa tiste iz lupin plodov, razvajajte se s toplo čokolado ali slaščico iz bližnje pekarnice, predvsem pa ne pozabite, da je dež lahko tudi zabaven.

Lov na zaklad

Spomnite se skritih kotičkov svojega doma in tam postavite iskalne namige, ki vodijo do skritega presenečenja. Zjutraj spečene torte, vstopnic za kino ali prisrčnega sporočila se bo brez dvoma razveselil vsak raziskovalec.

Piknik na suhem

Specite svojo najljubšo sladico ali pa ponjo skočite v bližnjo trgovino in jo skupaj z otroki okrasite z jedilnim okrasjem. V dnevni sobi na tla razgrnite pregrinjalo in si privoščite jesenski piknik na suhem. Otroci se najverjetneje ne bodo branili niti trdnjave med stoli ali gradu pod mizo.

Izmerite padavine

Zunaj postavite iz plastenke narejeno vremensko postajo in nanjo narišite svojo mersko enoto. Z otroki lahko tako čez dan opazujete količino padavin, zvečer pa lahko namesto televizije uprizorite svojo vremensko napoved.

Deževna umetnina

Izrežite tri kose papirja in nanje v nepravilnem redu kanite jedilne barve. Uporabite lahko tudi kakršnekoli druge barve na vodni osnovi. Papirje postavite na dež in občudujte, kakšne umetnine lahko ustvari že nekaj dežnih kapelj.

Ustvarjajte z maso

Če so vaše ustvarjalne zaloge pošle, lahko sami v nekaj preprostih korakih naredite svojo modelirno maso. V skledi zmešajte kozarec hladne vode, kozarec soli, dve žlički rastlinskega olja, malce jedilnih barv, tri kozarce moke in dve žlici koruzne moke. Otroci bodo navdušeni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.