Magazin
49 ogledov

Pet napotkov za prvi zmenek

Naj prvi ne bo zadnji! Žurnal24 main
Na prve zmenke ne hodijo samo ljubezenskega pričakovanja polni in sramežljivi najstniki.

In da prvi zmenek ne bo prva katastrofa, preberite nekaj vrstic o tem, kaj običajno deluje na prvem zmenku.

Kratko in sladko. Ne glede na to, kako dobro se razvija prvi zmenek, ne bodite predolgi. In ker bo v spominu ostal konec, naj bo konec srečen. Če bo zaključek dolgočasen, lahko vaša ljubezenska tarča naslednjemu povabilu reče ne.

Išče se preprostost. Običajno o osebi, s katero ste na prvem zmenku, ne veste veliko. Veste, da vam je všeč, kaj dosti več pa ne. A zapletena osebna vprašanja o zapletenih osebnih stvareh so prvič prepovedana. Poizvedujete (obzirno!) lahko o osnovnih podatkih, ki vam bodo prišli prav na naslednjem zmenku, o sebi pa tudi ne povejte preveč. Stokanje nad življenjem pa je popolnoma prepovedano.

Išče se lahkotnost. Prav tako so na prvem zmenku prepovedane težke teme – izraelsko-palestinsko vprašanje in spolno življenje vinskih mušic si raje prihranite za kdaj drugič.

Ne pretiravajte s stroški. Ni vam treba izbrati najdražje restavracije ali kako drugače razmetavati z denarjem, saj namen prvega zmenka ni, da pustite tak vtis.

Prvič raje med tednom. Konci tedna naj bi bili namenjeni druženju z ljudmi, ki jih dobro poznate in s katerimi se radi zabavate. Čeprav nimate nobenih načrtov za konec tedna, vam tega ni treba dati vedeti. Za prvi zmenek izberite dan med tednom in hkrati boste dobili še izgovor, zakaj ne morete ostati predolgo – zjutraj je pač treba vstati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.