Magazin
3 ogledov

Pet tipičnih malčkov

Če je vaš otrok nezahteven, družaben in prilagodljiv, spada v kategorijo angelčk Žurnal24 main
Je vaš otročiček angelček ali sitnobica? Morda pa občutljivček? Razmislite, kako se vede v družabnih situacijah in kakšen je njegov temperament.
Angelček
Angelski otročiček je priden že takoj, ko priveka na svet. Po navadi je zelo družaben in prilagodljiv . Če postane siten, se ga da zamotiti, še preden čustveno eksplodira, ko se razjezi, pa ga je relativno lahko pomiriti. Govoriti začne pred svojimi vrstniki in pri igri je vedno zelo osredotočen. Takšen otrok resnično ni naporen in lahko preživi celo daljša potovanja.

Otročiček iz učbenika
Te vrste otročiček vse stvari dela natanko tako, kot so zapisane v priročniku za mame . V družabnih situacijah je odprt in razigran, vendar je pred tujci na začetku zadržan. Najbolje se počuti v domačem okolju, kmalu pa se navadi tudi tujega, če ste ob njem vi, da ga spodbujate in pripravite na nove izzive. Otročiček iz učbenika ima rad rutino in rad ve, kaj je naslednja stvar na urniku.

Je nežna in sramežljiva? © iStockPhoto

 
Občutljivček
Občutljivček je, kot pove že beseda sama, zelo krhek in nežen . Počasi se privaja na nove situacije, zato je veliko bolj zadovoljen, če se okrog njega ne dogajajo prevelike spremembe. Najhujše na svetu je, če ga zmotite, ko je v nekaj zatopljen. V takšnem primeru lahko hitro plane v jok. Občutljivček je tudi velik sramežljivček, zato se v novem okolju ne počuti najbolje. Če z njim delate previdno in z vso nežnostjo in ljubeznijo, se razvije v zrelega in čustvenega misleca, ki dobro pretehta situacijo, preden sprejme razsodno rešitev.

Živahnež
Takšen malček je izjemno dejaven in nasmejan , a ga na vsake toliko premagajo izbruhi jeze. Je družaben, radoveden, avanturističen in predvsem zelo odločen otrok. Ne joka pogosto, vendar ga je, takrat ko začne, zelo težko ustaviti. Če ga pravilno usmerjate, lahko živahnež postane odličen vodja na kateremkoli področju, ki ga zanima.

Sitnobica
Te vrste malček ima nizek prag tolerance in je zelo svojeglav . Ko se razjezi, joka, kot da je konec sveta. Vse hoče narediti po svoje, zato vas bo odrinil, če mu boste na kakršenkoli način poskušali pomagati. Zaradi zaletavosti ima pogosto težave s tem, da zastavljeno tudi dokonča. Bolj kot boste strogi, bolj bodo sitnobice trmaste. Sitnobice pa vas zelo pozitivno presenetijo s svojo senzibilnostjo in ustvarjalnostjo. Pogosto so zelo modre, kot da so vse stvari v življenju počele že kdaj prej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.