Magazin
19 ogledov

Pet ur smeha in zabave

1/47
Žurnal24 main
Zgodilo se je. Hala Tivoli je dočakala gledališki spektakel, ki ga Slovenija še ni videla. Občinstvo je več kot pet ur uživalo v predstavi 555žensk&moških.com.

Deževno aprilsko popoldne je na ljubljanske ulice privabilo veliko število ljudi. Pa ne zato, ker bi bili tako navdušeni nad dežjem. Več kot štiritisočglava množica se je napotila v Tivoli, kjer se je odvil pravi gledališki spektakel.
 

5žensk.com in 5moških.com

5žensk.com so prvič uprizorili 28. oktobra 2005. V 313 uprizoritvah si je predstavo ogledalo že 126.669 obiskovalcev.
Premiera moške različice, 5moških.com, je bila 31. oktobra 2006. V letu in pol od premiere so odigrali že 242 predstav, ki si jih je ogledalo 101.659 gledalcev.

Dve nadvse uspešni predstavi Špas Teatra, 5žensk.com in 5moških.com, sta napolnili Halo Tivoli, ki se je za več kot pet ur iz športne dvorane spremenila v gledališče. Deseto obletnico delovanja, ki so jo praznovali oktobra lani, so si želeli proslaviti na čim bolj spektakularen način. Združitev obeh predstav, in to v Hali Tivoli, je bila prava odločitev.

Uvodne besede so pripadle Katarini Čas , eni od dveh gostiteljev večera. S sovoditeljem Radom Mulejem sta se z mikrofonom podala med obiskovalce in jim zastavljala vprašanja, ob katerih marsikdo zardi.
 
Ženske z ostrimi jeziki
Na oder so najprej stopile ženske. Marijana Brecelj , Katarina Čas , Tina Gorenjak , Mirjam Korbar Žlajpah , Janja Majzelj in Zvezdana Mlakar so nabrusile svoje jezike in pripravile dve uri resnic za moško občinstvo. Prvi val smeha, ki je zajel dvorano, je dal vedeti, da se odvija dogodek, ki ga bo težko ponoviti.

Prva je na oder stopila Silva (v podobi Tine Gorenjak), ki ima velike težave z moškimi. © Jakob Hlebl

 
In kaj so se ženske v dvorani lahko naučile? Z moškimi je križ, saj je njihovo življenje ena sama puberteta. Ko enkrat pridejo vanjo, iz nje ne gredo več. Obstaja pa tudi trik, kako pripraviti moškega, da naredi kakšno stvar. Preprosto mu recite: "Ljubi, a si ti tako močan, da ...?" in stvar bo zagotovo narejena.

Glasbeni spektakel
Čas med obema predstavama so organizatorji poimenovali kar 5pevk5pevcev.com. Ob spremljavi skupine International Gang so je na odru zvrstilo pet odličnih slovenskih pevk in pevcev. Občinstvo je lahko prisluhnilo Heleni Blagne, Nuši Derenda, Rebeki Dremelj, Neishi in Eldi Viler. Nepozabni so bili tudi Omar Naber, Oto Pestner, Zoran Predin in Trkaj. Slednji je s svojo Pleš na noge spravil celo Halo Tivoli.

Težave že od prazgodovine
Po vrhunski predstavi ženske zasedbe so na oder stopili tudi moški. O tem, zakaj je življenje moških tako težko in zakaj se jim dogajajo take krivice, so spregovorili Matjaž Tribušon , Zoran Predin , Lado Bizovičar , Matjaž Javšnik in Jurij Zrnec . Bučni aplavzi in glasno krohotanje so odmevali po dvorani.

Zakaj se moškim dogajajo krivice? Kje iskati vzrok? To so se spraševali moški in ugotovili, da vse njihove težave izvirajo iz prazgodovine, ko so jim po življenju stregli dinozavri. Še danes čutijo posledice, rešitve pa ni od nikoder. Priznali so tudi, da je nakupovanje najhujša stvar, ki se lahko zgodi moškemu. Še posebej takrat, ko jim ženske kupujejo oblačila.
 

Razprodano!

Predstava je bila razprodana v desetih dneh oziroma tri tedne pred predstavo.

Kot zadnja se je moškim in ženskam na odru pridružila ustanoviteljica in gonilna sila Špas Teatra Urška Alič Flajnik , brez katere zgodbe o uspehu ne bi bilo. Veliki projekt ji je ob pomoči izvrstne zasedbe uspelo uspešno pripeljati do konca. Dvorana je ječala od smeha in veliko jih je po koncu ob pogledu na uro le nejeverno gledalo, saj niso verjeli, da je čas tekel tako hitro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.