Magazin
62 ogledov

Pet zablod o ženskem orgazmu

Pot do orgazma je pogosto zavita ravno zaradi napačnega razmišljanja o njem. Žurnal24 main
Ženski orgazem ostaja skrivnosten za mnoge moške in ženske. O ženskem vrhuncu se piše in ugiba veliko več kot o moškem.

In med najrazličnejše teorije in modrovanja o ženskem orgazmu se vrivajo tudi zablode. "Resnice", v katere verjamejo mnogi in ki v resnici le otežujejo včasih naporno in dolgo pot do ženskega orgazma.

Vse ženske hočejo "orgazem točka G". Precejšnji nesmisel! Res je, da veliko žensk hrepeni po vaginalnem orgazmu, ki se zgodi predvsem po zaslugi draženja znamenite točke G. A nekatere ženske stimulacijo točke G občutijo kot neprijetno in celo bolečo. Torej: veliko žensk si želi draženje točke G, ki bi se končalo z orgazmom, so pa tudi take, ki tega ne marajo.

Ženske za doseganje orgazma potrebujejo spretnega partnerja. Mnogi moški s ponosom razlagajo, da žensko z lahkoto pripeljejo do orgazma. A "odgovornost" za orgazem ženske je predvsem v njenih rokah. Le tretjina žensk naj bi (bolj ali manj redno) doživljala vaginalni orgazem, veliko zanesljivejši pa je klitorisni orgazem. To pomeni, da ženska lahko izkusi čudovit vrhunec, čeprav njen partner nima skoraj nobenih seksualnih izkušenj, znanja in volje. Kar pa seveda ne pomeni, da izkušnje, znanje in volja moškega niso dobrodošli. A še tako dober in pozoren ljubimec ne bo uspel "orgazmično osrečiti" nesproščene partnerke.

Ženske brez orgazma ne uživajo v seksu. Še en mit o ženskem orgazmu! Ženske v seksu uživajo tudi brez orgazma – ljubljenje je lahko prekrasno in zadovoljujoče brez dramatičnega vrhunca. So ženske, ki jim je predigra pomembnejša od glavnega dejanja. Zakaj? Ker bolj uživajo (in bolj potrebujejo) v objemanju, poljubljanju in božanju kot v penetraciji.

Vaginalni orgazem je boljši od klitorisnega.
"Kot bi primerjali hruške in jabolka," pravijo nekateri strokovnjaki. No, vaginalni in klitorisni orgazem sta zadovoljujoča in popolna. Glavni vzrok, da ima vaginalni orgazem ugled bolj zadovoljujočega, pa je dejstvo, da se veliki večini zgodi redkeje kot klitorisni. Statistika pravi, da približno trideset odstotkov žensk nikoli ne doživi vaginalnega orgazma, tretjina pa ga doživlja redno. Zato nikakor ne gre podcenjevati klitorisnega orgazma, še slabše pa je izvajanje pritiska (moški na žensko ali ženska sama nase) na tiste, ki ne pridejo do vaginalnega orgazma.

Ženske ne morejo ejakulirati. Še peta zabloda o ženskem vrhuncu. Nekatere – nikakor pa ne vse – ženske pač ejakulirajo (v angleščini se za žensko ejakulacijo uporablja besedica 'squirt'), pravi vse več strokovnjakov, ki se ukvarjajo z žensko seksualnostjo. Najzanesljivejša pot do ženske ejakulacije, ki ni niti malo povezana z uriniranjem, naj bi peljala skozi dolgo stimulacijo točke G.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.