Magazin
58 ogledov

Pikantne tortilje

tortilja Norbert Tutschek
Za vse tiste, ki imate redi pikantne jedi, smo danes izbrali pikantne tortilje z mletim mesom in rdečim fižolom.

Sestavine:

  • 3 čebule (nasesekljane)
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 stroka česna (nasesekljana)
  • 1 žlica paradižnikove mezge (ali pekočega kečapa)
  • 1 čajna žlička Tabasca
  • kanček kisa s čilijem (ali drugega kisa)
  • 3 paradižniki
  • 1 pločevinka rdečega fižola (majhni)
  • 600 g mletega mesa
  • sol
  • poper (sveže zmlet)
  • 1 noževa konica čilija v prahu
  • kanček limoninega soka (ali limetinega)
  • 8 tortilj
  • koriander ali peteršilj (sveže nasesekljano)
  • 1 Red Zwiebelwürfelchen

Priprava:

  • Tortilje z ognjenim mletim mesom pripravimo tako, da v posodi ogrejemo olivno olje, dodamo čebulo in jo pustimo na manjšem ognju, da zarumeni.
  • Dodamo nasesekljan česen in paradižnikovo mezgo, premešamo in dodamo še tabasco in nekaj kisa s čilijem.
    Pustimo, da na hitro zavre in vmešamo koščke paradižnika in fižol. Vlijemo nekaj vode ter pokrito dušimo, dokler se omaka ne zgosti.
  • Nato dodamo mleto meso in pazimo, da se meso ne sprime. Začinimo s soljo, poprom in čilijem in pustimo, da se meso skuha
    (Če je masa prveč suha, dolijemo nekaj vode in še enkrat zavremo.)
    Začinimo z limoninim sokom in če je potrebno dodamo še malo soli in popra.
  • Medtem ogrejemo pečico in pogrejemo tortilje po navodilih. Na tople tortilje dodamo nekaj mesne mase in jih potrosimo z nasesekljanim koriandrom ali peteršiljem in s kockami rdeče čebule.
  • Tortilje z ognjenim mletim mesom prepognemo ter jih postrežemo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.