Magazin
50 ogledov

Pisalna miza naj bo urejena

Z mize odstranite vse odvečne predmete. Žurnal24 main
Delo na urejeni pisalni mizi povečuje produktivnost, ustvarjalnost in zadovoljstvo, zato ne čakajte in nemudoma začnite s pospravljanjem.

Stran z nepotrebno navlako. V skladu s tradicionalno kitajsko veščino feng šui je psihološko veliko spodbudneje, če zjutraj začnete z delom na urejeni in pospravljeni mizi kot na takšni, na kateri je prostora komaj za list papirja, ostala površina pa je založena z najrazličnejšimi pripomočki. Mednje na primer sodijo spenjači, sponke, lepilni trakovi, svinčniki, kupi starega papirja in podobno.

Sporočila zapisujte v zvezek. Z mize torej pospravite vse, česar pri svojem delu ne potrebujete nujno. Na vsake toliko časa se znebite odvečnega papirja in ga odložite v posebne zabojnike za papir. Namesto na posamezne lističe si sporočila zapisujte v zvezek. Lističi ustvarjajo zmedo, poleg tega pa tudi razpršujejo energijo, kar negativno vpliva na motiviranost za delo.

Bodite organizirani. Pomembni dopisi, pisma, računi in drugi dokumenti naj ne ležijo na mizi, temveč jih hranite v mapah, na katere obvezno napišite, kaj vsebujejo. Pospravite jih v predal ali na police, da vas ne bodo ovirale pri delu, a jih boste kljub temu brez težav vedno našli.

Ne pozabite na računalnik. Poskrbite tudi za računalnik in z diska izbrišite vse nepotrebne dokumente, predvsem pa bodite organizirani. Posamezne datoteke shranjujte v mape po sistemu, ki ste si ga zamislili, in se ga držite. Tako se ne bo moglo zgoditi, da bi vas iskanje določenega dokumenta spravilo v slabo voljo ali da morda zaradi tega delo celo ne bi bilo pravočasno opravljeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.