Magazin
121 ogledov

Piščanec po italijansko

Hitro in slastno Žurnal24 main
Tokrat vam predstavljamo, kako hitro in preprosto v desetih minutah pripravite pravo piščančjo poslastico.
Piščanec malo drugače

Sestavine (za dve osebi):
  • 2 večjih ali manjših piščančjih prsi
  • 3 čajne žličke masla
  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • ¼ skodelice moke
  • ¾ čajne žličke paprike
  • 1 skodelica suhega belega vina
  • 3 čajne žličke limoninega soka
  • sol
  • poper (bel ali črn) za okus
  • 3 čajne žličke kaper

Piščančja prsa narežite na koščke. © iStockphoto

 

Umijte piščančja prsa pod mrzlo vodo, nato jih obrišite s papirnato brisačo. Prsa naj bodo suha. Narežite jih na majhne tanke koščke.
Nato skupaj zmešajte moko, papriko, sol in poper in mešanico posipajte na obe strani prs.
Olivno olje in maslo segrejte v teflonski ponvi. Na segreto olje položite prsa in jih na vsaki strani pecite dve minuti.
Preden so prsa povsem pečena, jih v ponvi pokapajte z limoninim sokom in dodajte belo vino. Nato jih položite na krožnik, omaki v ponvi pa dodajte kapre in jo še nekoliko grejte na srednjem ognju. Polijte čez piščančja prsa, ko jih postrežete na krožniku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.