Magazin
168 ogledov

Pita s pršutom in gorgonzolo

pita pršut Shutterstock
Okusno pito pripravite takrat, ko pričakujete obiske ali pa kar tako. Tokrat s pršutom, gorgonzolo in češnjevimi paradižniki.

Sestavine:

  • 25 dag listnatega testa
  • 15 dag gorgonzole
  • 15 dag pršuta
  • 3 jajca
  • 2 dl posnetega mleka
  • 0,8 dl kisle smetane
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • sol in poper

Priprava:

  • Delovno površino potresite z moko, položite nanjo listnato testo in ga razvaljajte.
  • Testo položite v okrogel pekač. Pršut na drobno zrežite in ga razporedite po testu.
  • Zdrobite gorgonzolo in jo potresite po testu. Češnjeve paradižnike narežite na polovičke in jih razporedite po testu.  
  • V posodici zmešajte jajca, mleko in  kislo smetano. Z zmesjo prelijte testo. Pecite 25 minut v pečici pri 200 stopinj Celzija.

več receptov za okusne pite poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.