Magazin
41 ogledov

Planer za celo družino

Priskrbite si takšnega, ki najbolj ustreza vaši družini. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Če ste mislili, da planer potrebujejo le poslovneži, pomislite še enkrat. Za lažje premagovanje vsakodnevnih obveznosti ga potrebuje tudi vsaka družina.

Lahko ga poimenujemo beležnica, notesnik, planer, poslovna ali družinska knjiga. Gre za skupek zapiskov in idej, ki prihrani čas, zmanjša stres in povečuje komunikacijo v vsaki družini, ne glede na njeno velikost. V planerju je vedno koledar po mesecih in dnevnih. Poleg dni so tudi razne tabele ali druge oblike organiziranih informacij, ki so nujno potrebne.

Oblikovanje svojega po želji
Ker so potrebe vsake družne drugačne, si takšen planer lahko po mili volji ustvarite kar sami. Če vam je ljubša tabla, ki jo obesite na viden prostor v stanovanju ali hiši, kjer se veliko zadržujete ali hodite mimo ter na njej zapiske sproti brišete in popravljate, potem si lahko kupite navadno tablo s kredami ali flomastri.

Ker se vedno več staršev odloča, da eden od njiju ostaja doma in vzgaja otroke, je planer ne le dobrodošel, temveč obvezen.

Če vam je ljubša in lažja za uporabo večja beležnica v obliki knjige, kamor si lahko po dnevih in urah zapisujete obveznosti, jo dobite v vsaki knjigarni ali papirnici. Imejte jo le na vidnem in stalnem mestu, da vam ne bo še iskanje tratilo dragoceni čas.

Tudi tabla, kamor manjše listke lepimo, zatikamo ali pripenjamo z žebljički, bo prišla marsikomu prav. Nanjo lahko obesite tudi razne fotografije in druge pomembne stvari. Važno je le, da ste organizirani po svojih navadah in načelih. Ker pa se takšne table rade hitro napolnijo, je dobro opravila, ki so že za nami, enostavno odstraniti in dati prostor novim obveznostim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.