Magazin
19 ogledov

Po bolonjski poti s plesom

Premierna uprizoritev v dvorani Union je bila razprodana. Kmalu bodo sledile pon
1/10
Žurnal24 main
Včeraj so študentje s plesom in igro na zabaven način s projektom trip za 3 - smer Bolonja izrazili svoje mnenje o bolonjskem sistemu.

Trip za 3 - smer Bolonja je projekt Resorja za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani. Projekt sestavlja več študentov, ki so na ustvarjalno izrazili kritičen pogled na bolonjsko reformo. Še večjo težo predstavi daje strokovno mnenje dveh predavateljev z Univerze v Ljubljani.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Trojica gre na pot
Kdor pričakuje, da bodo študentje reformo raztrgali, se moti. Kritika reforme je omenjena predvsem na začetku, ko spoznamo tri študente, ki jim ni uspelo narediti letnika. Njihovi prijatelji, ki študirajo v tujini, jim sporočajo, da se imajo odlično. Predavatelji nas razumejo in delamo tisto, kar nas veseli, pravi večina. No, z izjemo enega v Rusiji, ki prodaja babuške na trgu in zmrzuje v stanovanju, saj mu je zmanjkalo denarja.

"Tripanje" po prestolnicah
Trojica gre tako na obisk k svojim prijateljem v Milano, Pariz, London, Barcelono, Amsterdam, Helsinke, Moskvo, Istanbul, Beograd in na Dunaj. Vsako mesto ima svojo "dušo" in to energični plesalci še kako dobro prikažejo. Po razburljivem potovanju se trojica vrne v Slovenijo v topel dom in na domačo govejo juho. Mislijo, da je v tujini preprosto boljše, a želijo si, da bi bilo doma prav tako - da študentje ne bi bežali drugam.

To je plesna predstava, ki ne kritizira v prazno bolonjskega sistema. Ustvarili so jo študentje, ki so poskusni zajčki novega sistema, in k razmisleku o smiselnosti tako korenitih reform so pozvali tudi ministrstvo za šolstvo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.