Včasih si je treba privoščiti kakšen sladek priboljšek. Tokrat lahko pripravite čokoladni kolač z višnjami ali češnjami.
- 500 g češenj ali višenj
- 200 g sladkorja
- 200 g moke
- 100 g lešnikov
- 150 g čokolade v prahu
- 1 dcl mleka
- 5 jajc
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žličko cimeta
Priprava:
Jajca stepite skupaj z maslom in dodajte sladkor. Nato moko zmešajte z zmletimi lešniki (namesto zmletih lešnikov lahko dodate mak) in pecilnim praškom ter zmesi dodajte še žličko cimeta. Prilijte mleko in naredite testo tako, da zmesi dodate že prej zmešana jajca in sladkor. Temu čisto na koncu dodajte še polovico češenj ali višenj brez pečk in čokolado v prahu.
Nato pekač premažite z maslom in ga pomokajte. Testo dajte v pekač in ga pecite v pečici približno 20 minut na 180 stopinj Celzija. Po dvajsetih minutah kolaču dodajte še preostale češnje ali višnje ter ga pecite še 40 minut.
Po želji ga lahko servirate s smetano ali tekočo čokolado.