Magazin
3761 ogledov

Po hudi nesreči, v kateri je umrl pilot, končno dobre novice o našem fotografu

Letalska nesreča, v kateri je bil sopotnik slovenski fotograf Češka policija
Fotograf Miro Majcen se je zahvalil za podporo.

20. junija je na Češkem v bližini naselja Jickovice strmoglavilo letalo, v katerem je umrl češki pilot, priznani slovenski fotograf Miro Majcen pa se je ob tem huje telesno poškodoval.

Majcen je ta vikend preko družbenih omrežij sporočil, da okreva in se zahvalil za podporo. Zapisal je: ''Dragi moji – počasi se sestavljam, pot je še dolga. Hvala vsem za vso podporo, dobre želje in energijo.''

Na spletni strani 24ur.com so ob dnevu nesreče poročali, da je v tisti dan malo pred 17. uro je v bližini Jickovic na Češkem strmoglavilo letalo T 28 "Trojan". V njem sta bili dve osebi. Pilot nesreče ni preživel, Majcen pa je bil huje ranjen in prepeljan v praško bolnišnico. "Letalo je letelo iz Poljske, kjer se je vračalo z letalskega mitinga, namenjeno pa je bilo proti Avstriji. Zaradi neznanih razlogov je strmoglavilo v gozd, zlomilo se je na več delov in zagorelo. Preiskovalci in policija so začeli s preiskavo o vzroku nesreče," je okoliščine pojasnila tiskovna predstavnica češke policije Štepanka Schwarzova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.