Magazin
28 ogledov

Po kredit za dopust

Rešilni pas pred poletjem je lahko tudi kredit. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Banke in hranilnice ponujajo ugodne obrestne mere za počitniške kredite.

"Pri posojilih, namenjenih za počitnice, gre običajno za gotovinska posojila, kar pomeni, da lahko s sredstvi prosto razpolagate, saj vam banka znesek kredita izplača v gotovini ali nakaže na transakcijski račun,"  je povedala Nina Knavs iz UniCredit Bank. Preverili smo ponudbo.

Banka Koper
Prednosti počitniškega kredita pri Banki Koper so nespremenljiva mesečna obveznost, ugodnejše obrestne mere kot pri drugih kreditih, odplačilo do treh let.

Preglejte ponudbe različnih bank. Pred odločitvijo za počitniški gotovinski kredit si vzemite čas ter preglejte ponudbe pri različnih bankah in hranilnicah. Preverite izračune obrestnih mer in izberite za svoje potrebe najugodnejši kredit.

SKB banka
Če ste si izbrali počitniški aranžma pri določeni turistični agenciji, lahko pri SKB banki preverite možnost počitniškega kredita. Banka ima namreč z marsikatero agencijo sklenjen sporazum. Višina obrestne mere je odvisna od tega, kolikšen del obresti pokrije izbrana turistična agencija.

Delavska hranilnica
V sodelovanju s spletno potovalno agencijo Potujnekam.com Delavska hranilnica do višine pet tisoč evrov ponuja brezobrestne počitniške kredite.

Abanka
Svojim strankam ponuja hitri kredit, ki ga lahko med drugim porabite za potovanja. Pomagajo tudi, ko potrebujete finančni priliv pri hipni odločitvi za podaljšanje potovanja.

S čeki nižje provizije
Zaradi strahu pred krajo je treba na počitnicah poiskati alternativne možnosti gotovini. Poleg bančnih in kreditnih kartic, s katerimi lahko dvigujete denar na bankomatih, so za daljša potovanja priporočljivi potovalni čeki. Njihova prednost je manjša provizija kot pri dvigovanju denarja z bančno kartico. Potovalni čeki so zavarovani pred zlorabo in so tako eden izmed najvarnejših načinov plačevanja. Težave vas lahko doletijo le v manjših mestih, kjer ni banke, ki bi vam jih unovčila. Najbolje je, da se odločite za plačevanje s kombinacijo različnih plačilnih sredstev. Če postanete žrtev ropa in ostanete brez bančnih kartic, te takoj prekličite in krajo prijavite na bližnji policijski postaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.