Magazin
95 ogledov

Po nakupih v Šanghaj

Šanghaj je mesto magnolij, gospodarskega razmaha in natrpanih nakupovalnih sredi Žurnal24 main
Mesto, v katerem se da kupiti vse, lahko decembra obiščete po ugodnih cenah.

Glavna in zelo obljudena turistična zanimivost v Šanghaju je stari del mesta okoli Yuyuanskih vrtov iz časa dinastije Ming, kjer cveti mnogo magnolij.
Glavna nakupovalna cesta v mestu pa je Nanjing v starem delu, v Puxiju. To je šest kilometrov dolga nakupovalna meka, ki jo ob koncih tedna obišče okoli milijon ljudi. Ugoden nakup lahko opravite tudi na mnogih mestnih tržnicah, kjer sta barantanje in zaloga dobre volje obvezna. Cena se lahko zbija tudi krepko pod 50 odstotkov izhodiščne cene, kar je zelo odvisno od izdelka in vaših sposobnosti pogajanja. Če želite kupovati v priznanih trgovinah, obiščite desetnadstropni Super Brand Mall v osrčju Šanghaja.

Vizum. Stane 60 evrov, priskrbite si ga na kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani. Nanj običajno čakate en teden, za doplačilo pa ga dobite tudi v enem dnevu.
Cepljenje. Zdravniki priporočajo cepljenje proti hepatitisoma A in B, preventivno lahko tudi proti tifusu. Cene so na voljo na strani Zzv-lj.si.
Zdravila. S seboj imejte tablete proti driski, medicinsko oglje, kremo proti pikom žuželk, razkužilo za roke, tablete proti glavobolu.

Iz Ljubljane za 700 evrov
Letalske povezave iz Evrope do Šanghaja so zelo dobre, zato so lahko tudi cene vozovnic ugodne, če jih pravočasno rezervirate. Za povratni let konec ali v začetku decembra in s povratkom sredi januarja boste iz Münchna odšteli od 700 evrov, iz Benetk pa okoli 740 evrov. Iz Ljubljane je prek Turkish Airlines letov manj, cene pa se začnejo pri 700 evrih. Nočitve v hostlih z vključenim zajtrkom stanejo od deset evrov. V hotelih srednje kategorije so cene od 50 evrov, v znanih hotelih zahodnih verig pa so nočitve od sto do več sto evrov na noč. V mestu je veliko tujih restavracij, še precej več pa je kitajskih. Jeste lahko le za evro na obrok v menzah ali pri uličnih prodajalcih (higiena je vprašljiva!), tudi več deset evrov pa boste odšteli za obrok v boljših restavracijah. Na skoraj vsakem koraku so lokali s hitro prehrano.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.