Magazin
43 ogledov

Po recept na splet

Otroka poskušajte čim prej odvaditi od stekleničke. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Naš spletni portal Jazkuham.si od danes z razširjenimi vsebinami za nosečnice in otroke.
Tadejevi triki in nasveti. Z našim profesionalnim kuharjem Tadejem Kržišnikom iz restavracije Salon smo posneli nov set kratkih videov o tem, kako očistiti in pripraviti šparglje ter kako kuhati rižoto. Pripravil je čokoladni mousse z vodo (brez jajc, sladkorja in želatine), pogledate pa lahko še, kako do sveže skute z zelišči in bučkine kreme.

Portal Jazkuham.si je od danes dopolnjen s kar 60 recepti z otroškimi jedmi, razdeljenimi po starostnih skupinah, in 50 recepti za nosečnice. Prav tako so na voljo članki z nasveti o prehrani nosečnic in otrok, ki vam bodo odgovorili na marsikatero vprašanje v povezavi s tem obdobjem. Tokrat predstavljamo članek o pijači v prvem letu starosti otroka, več pa boste našli na našem portalu.

Vodo prekuhavajte
V prvih štirih oziroma šestih mesecih življenja dobi otrok dovolj potrebne tekočine prek materinega mleka ali mleka za dojenčke. V tem času je dodatna pijača potrebna le ob posebno vročih dneh ali če ima otrok vročino ali drisko. V tem primeru mu ponudite vodo ali nesladkan čaj. Dobro je, da v prvem šestmesečju vodo za pitje prekuhavate.

Med šele po prvem letu starosti. V prvem letu starosti otroci ne smejo uživati medu, saj lahko vsebuje spore bakterije clostridium botulinum. Priporočljivo je, da začnejo otroci žitarice, ki vsebujejo gluten, uživati šele po šestem mesecu.

Navadite ga na skodelico
S prehodom na družinsko hrano potrebuje otrok približno 200 mililitrov dodatne tekočine na dan. Dobro je, da ga že od vsega začetka navadite na pitje iz skodelice, da se ne bo preveč razvadil s pitjem iz stekleničke. Valjanje cuclja po ustih in oblivanje dlesni s sokovi namreč povzročata karies.

Kaj boste torej dobrega skuhali? Za idejo KLIKNITE.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.