Magazin
95 ogledov

Po sledeh Vinetouja

Reka Krka ne vabi le poleti – obiščite jo že v sklopu prireditve Po sledeh Vinet Žurnal24 main
Pakleniška riviera je primerna tako za pustolovce kot za umirjene turiste.

Po sledeh Vinetouja je ime kulturnoturistične prireditve, ki bo od 16. do 24. aprila potekala v narodnih parkih Paklenica, Krka in Plitviška jezera, naravnem parku Velebit in kanjonu reke Zrmanje, kjer so pred več kot 40 leti posneti igrani film o indijanskem poglavarju Vinetouju. Podeželje, kjer je potekalo snemanje, je tudi danes povsem ohranjeno, kar ljubiteljem Karla Maya omogoča, da se podajo v pustolovščino in prenočijo v prenovljenem motelu Alan v Starigradu, kjer je med snemanjem prebivala filmska ekipa. Pred sezono boste za nočitev z zajtrkom odšteli od 34 evrov.

Na morje ali v hribe
Danes je Starigrad sedež pakleniške riviere, ki gostom poleg čistega morja ponuja naravne prodnate plaže, hribe, pustolovske izlete, planinarjenje, raftanje, vožnjo s kanuji, opazovanje ptic, terenske vožnje ter bogato naravno in kulturno dediščino. Na svoj račun boste prišli ljubitelji plezanja, odločite se lahko za program Surviver na Velebitu, se popeljete na adrenalinski fotosafari z džipi, bolj umirjeni pa se sprostite v naravnih parkih. Plitviška jezera si lahko odrasli ogledate za okoli 14 evrov (za otroke do 7. leta je ogled brezplačen, za stare od 7 do 18 let pa stane 10 evrov). Cena dnevne vstopnice v Narodni park Paklenica je okoli pet evrov za odrasle in 2,5 za otroke, starejše od sedem let.

Konec aprila regata
Zrmanja, ena izmed najčistejših evropskih rek, bo v svojem kanjonu konec aprila spet gostila ljubitelje raftanja. Gre za tradicionalno regato, ki bo trajala dva dni, medtem ko traja spust po raftarski trasi dve, tri ure. Poleg regate in zabave organizatorji pripravljajo številna strokovna predavanja o krasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.