Magazin
66 ogledov

Počitnice brez elektrike

V leseni hiški šotor, v šotoru vzmetnica in odeja – soška postelja sredi neokrnj Žurnal24 main
Tudi brez elektrike gre ... V kampu Korita, prvem ekološkem kampu v Sloveniji, vso energijo zagotovi sonce, kot hladilnik pa služi kar reka.

V ekokampu, ki je slabih deset kilometrov iz Bovca, nimajo elektrike in električnih naprav, ločeno zbirajo smeti, uporabljajo biorazgradljiva čistila, reciklirajo in spodbujajo nemotoriziran promet.

Soške postelje. Kamp deluje tretje leto, sprejme pa do 40 ljudi, ki lahko spijo v lastnih šotorih, na voljo pa so tudi tako imenovane soške postelje. Gre za lesene hiške, v katerih so šotori, opremljeni z vzmetnicami in odejami, tako da boste tudi v dežju ostali suhi.

Od Avstralcev do Ircev. "Naši gostje so pretežno popotniki iz Avstralije, Nove Zelandije, Irske, Škotske in Velike Britanije, vedno več pa je tudi Slovencev, željnih sprostitve v naravi," je povedal Matic Leskošek, direktor Adrenalinčka, ki se ukvarja z razvijanjem aktivnega in ekološkega turizma v Sloveniji in tujini. "Ekokamp Korita je kamp z dušo, v katerega je bilo vloženega veliko dela in energije mnogih ljudi," dodaja Leskošek.

 

Preberite še:

Ob tabornem ognju. Hrana v kampu je z bližnjih turističnih kmetij, ovčji in kozji sir si lahko popečete kar sami na odprtem ognju. Večerje namreč potekajo ob družabnem ognju, kjer velikokrat zaigrajo tudi na kitaro. Za samopostrežni zajtrk boste odšteli štiri evre, za večerjo pa od pet do dvanajst. V ekokampu Korita so dobrodošli tudi domači ljubljenčki; seveda ob upoštevanju pravil, ki veljajo za lastnike živali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.