Magazin
26 ogledov

Počitniški luksuz od 3.000 evrov

Ogled križarke Silver Wind.
1/10
Saša Despot
Izkoristili smo priložnost in se sprehodili po luksuzni križarki.

Da je križarka nekaj posebnega, občutiš že ob vstopu, ko te (tako kot na letališču) pregleda policija. "Silver Wind spada med eno od najintimnejših ladij družbe Silversea. Sprejme le 296 potnikov, posadka pa šteje 222 članov, saj gre večinoma za goste, ki si želijo intime," pravi predstavnica Sveta Križarjenj.

Na plavajočem hotelu

Skoraj neopazno (da ne bi motili gostov) smo se sprehodili od devetega nadstropja navzdol. Najprej smo se ustavili na palubi z bazenom, džakuzijem in barom, ki predstavlja njen osrednji del. Vsa pijača in hrana sta že všteti v ceno križarjenja, dodatno boste plačali le za obisk luksuzne francoske restavracije in cigarnice, v kateri seveda strežejo tudi konjak.

Raziskovanje smo nadaljevali na panoramski terasi, kjer se odpre pogled na odprto morje, ter proti centru lepote in fitnesu, na poti pa smo se ustavili v ladijski suiti. Pravo malo stanovanje – garderobna soba, dnevna soba, spalnica in ogromna kopalnica dajejo občutek plavajočega hotela.

Od tri tisoč evrov

Nismo mogli mimo igralnice in gledališča, svojo pot pa smo sklenili v restavraciji, kjer so kuharji z izbrano hrano poskrbeli za razvajanje naših brbončic, sommelierji pa za izbrana vina. In cena? Začne se pri tri tisoč in konča pri 15 tisoč evrih na osebo na teden, odvisno od destinacije, kamor želite potovati, vrste suite ...

Vtis? Primerno za tiste, ki imate radi udobna potovanja s čim manj skrbi zaradi organiziranja poti in nastanitve, malo manj zanimivo pa je za avanturiste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.