Magazin
71 ogledov

Podganji parček za veliko zabave

Ko kupujete podgano, izberite mladička, ki se vas bo hitro navadil. Prve dni bod Žurnal24 main
Podgane so primerne tudi za otroke, treba pa jim je posvečati veliko časa.

"Če podgane pravilno vzgajamo in socializiramo, lahko postanejo zelo prijetni hišni ljubljenčki," pravijo na Forumu ljubiteljev podgan. Primerne so tudi za otroke, saj so ob pravilni socializaciji izjemno prijazne, igrive, inteligentne in učljive. Toda zanje si je treba vzeti tudi veliko časa in jih vsak dan za najmanj tri ure spustiti iz kletke. Če se boste z njimi veliko ukvarjali, bodo lahko slišale na ime, poskrbele pa bodo tudi za zabavo.

So vsejede in neizbirčne živali. Podgane so vsejede živali. Na forumu svetujejo, da jih hranite z mešanico semen, zelenjavo, sadjem in travo, občasno tudi z mesom in jajci. Ne smejo pa jesti surovega posušenega fižola, surovih arašidov, surovega krompirja, zelenih banan, surovega tofuja in žuželk.

Večnadstropna kletka
Ker so izjemno družabna bitja, imejte v kletki vedno parček – vendar ne samčka in samičke, temveč le živalici istega spola, saj so podgane izjemno plodne živali. "Tako samec kot samica lahko postaneta čudovita hišna ljubljenčka," pravijo na forumu. Samci so nekoliko večji, ko dorastejo so bolj mirni, počasni in leni. Imajo tudi močnejši telesni vonj kot samice in markirajo svoje ozemlje. Samice so malce manjše in bolj živahne, imajo tudi mehkejšo dlako. Kletka mora biti velika, priporočljivo je, da je višja kot pa širša, naj ima več nadstropij. Vanjo dodajte razna igrala, da si bodo pripravile udobno ležišče pa dodajte še slamo, bombažne krpe, papirnate krpe, ali WC papir. Kletko redno čistite, tudi gnezdo, priporočljivo je tudi redno kopanje podganic. Njihova življenjska doba je od dveh do štirih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.