Magazin
17 ogledov

Podira vse rekorde

Pijte kavo s Severino. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Najbolj gledan slovenski poosamosvojitveni film Petelinji zajtrk režiserja Marka Naberšnika je tudi pri predvajanju na nacionalni televiziji podrl vse rekorde.

Petelinji zajtrk so si gledalci pred malimi ekrani lahko ogledali v sredo, nacionala televizija pa ga je uvrstila na program v okviru slovenskega kulturnega praznika. Film, ki ga je v kinematografih videlo 183.246 gledalcev, je na malih ekranih spremljalo 421.500 gledalcev, starih nad 10 let, kar predstavlja 52-odstotni delež gledalcev, ki so spremljali televizijske programe v času predvajanja filma. Gre za nov rekord gledanosti slovenskih filmov na TV Slovenija, odkar TV Slovenija meri gledanost, to je od maja 1999.

Izraz "petelinji zajtrk" je ljudsko poimenovanje jutranjega ljubljenja. Uporablja ga tudi druščina avtomehanika Gajaša, ki je tudi glavni junak Lainščkovega romana. Dogajanje je umeščeno v avtomehanično delavnico, kjer junaki sanjarijo o ljubezni, avtomobilih in prijateljstvu. Eden od objektov poželenja v knjigi je hrvaška pop zvezdnica Severina, v kateri vsi "mali junaki" vidijo ideal ženske lepote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.