Magazin
168 ogledov

Pohorska omleta

pohorska omleta Blanka Kefer
Ste za sladko omleto? Nam je danes zadišala krepka pohorska omleta.

Sestavine:

  • 3 beljaki
  • 3 rumenjaki
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice brusnične marmelade
  • sladka smetana
  • sladkor v prahu

Priprava:

  • Za pohorsko omleto stepemo beljake v trd sneh ter vanj počasi vsujemo sladkor. Dodamo rumenjake in moko ter vse skupaj na rahlo premešamo.
  • Pečico segrejemo na 220°C. Okrogel tortni model (premer 22 cm) obložimo s peki papirjem. Testo vlijemo v model. Pečemo približno 12 minut, omleta mora zarumeneti.
  • Vmes čvrsto stepemo sladko smetano.
  • Še vročo omleto namažemo z brusnično marmelado, jo prepognemo in položimo na krožnik.
  • Pohorsko omleto posujemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s stepeno smetano.

Nasvet:

  • Pri tem receptu lahko namesto brusnične marmelade uporabimo tudi džem ali pa vložene brusnice.
  • Po želji lahko pohorsko omleto obložimo tudi z različnim sadjem.
  • Sladko smetano lahko tudi izpustimo.

več receptov za sladice poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.