Magazin
37 ogledov

Pojdite na praznik kakijev

Posebnež kaki (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Od petka do nedelje bo v Strunjanu dišalo po kakiju. Božanski sadež bodo kot že 12 let zapored prodajali na velikem peščenem strunjanskem parkirišču. Prireditev bodo spremljali glasbeni program, pokušine in odprta tržnica.

Predelava in sušenje

Tržnico kakijev in drugih strunjanskih dobrot bodo odprli v petek ob 10. uri. Po slavnostnem odprtju, ki bo ob 14. uri, pa ne zamudite predavanja o predelavi in sušenju kakija; kmetijska svetovalna služba ga ob 16. uri organizira v hotelu Talaso Strunjan. Predavanje bodo na istem mestu ponovili v soboto ob 10.00 
in 15.30.

Sprehod in pohod

Poleg kulinaričnih dobrot organizatorji pripravljajo predstavitve Krajinskega parka Strunjan s sprehodom do Križa – odhod izpred šotora bo v petek ob 15.30 in soboto ob 14.30. V nedeljo ob 11. uri pa bo še Kakijev pohod – ura nordijske hoje.

Glasba in ples

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji domače glasbe. V nedeljo dopoldne bo tekmovanje harmonikarjev, v petek, soboto in nedeljo zvečer pa zabavni program z glasbo v živo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.