Magazin
52 ogledov

Pokukajte v prvo ledeno trgovino na svetu

ledena trgovina
1/6
Reuters
V Bukarešti so odprli prvo trgovino na svetu, narejeno popolnoma iz ledu.

Od minulega konca tedna pa vse do božičnega večera bodo obiskovalci in prebivalci Bukarešte lahko nakupovali v prvi ledeni trgovini na svetu, ki so jo odprli v središču mesta. Trgovina, narejena izključno iz ledu, na 150 kvadratnih metrih ponuja več kot 500 različnih izdelkov, vse od hrane in pijače pa do oblačil. Vsi izbrani izdelki dobro prenašajo nizke temperature.

Tiste, ki si želijo izkušnje ledenega nakupovanja, bodo gotovo očarale velike, čisto obdelane ledene kocke, ki so postale stene in police trgovine, nekaj ledu pa so uvozili tudi iz Poljske. Skupaj jih je za 80 ton.

Za obisk so seveda rokavice, kapa in šal obvezni, saj se dnevna temperatura v ledeni trgovini ne dvigne nad –5 stopinj Celzija, čez noč pa se lahko spusti tudi do –25 stopinj Celzija. Tako nizko temperaturo ohranjajo s pomočjo platna, s katerim trgovino ponoči prekrijejo, in s pomočjo hladilnic. Bojazni, da bi zjutraj zakorakali v staljeno trgovino, torej ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.