Magazin
37 ogledov

Politika dvignila prodajo vročih igračk

Bo v avstralskem parlamentu sedela tudi napihljiva lutka? Žurnal24 main
Ker imajo na Kitajskem lahko le enega otroka in zato deklice velikokrat splavijo, moškim zmanjkuje družic. Nekateri se zato utapljajo v žalosti, drugi v denarju.

Proizvajalci napihljivih lutk in drugih vročih igračk pravijo, da jim na Kitajskem posel cveti. "Čeprav so Kitajci zadržani, z igračkami dobro služimo,“ je povedal poslovnež Xu Guangshi in dodal, da so napihljive lutke njihov največji prodajni hit. Na Kitajskem namreč več milijonov moških ne najde žensk.

"V tej družbi so moški več vredni od žensk,“ je dejstvo, da se veliko parov odloči za splav, ko ugotovijo, da ženska pod srcem nosi deklico, razložila sociologinja Li Yinhe. Pari imajo namreč lahko le enega otroka. Do leta 2020 bo tako brez partneric ostalo 30 milijonov moških.

Oblasti pa se ne borijo le z nezakonitimi splavi, ampak tudi preprodajalci ljudi, ki tamkajšnjim moškim poskušajo prodati tujke.

Kitajska zakonodaja je sicer glede vročih igračk zelo stroga. Izjema so le napihljive lutke, na katere gledajo kot na vrsto kontracepcije. "Če seksaš z lutko, nihče ne zanosi in nihče ne zboli za spolno boleznijo,“ je še razložil Guangshi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.