Magazin
1 ogledov

Politike bo raztrgal s Kapitalizmom

Michael Moore je pristen raziskovalec, ki se je 31. marca udeležil zasedanja ame Žurnal24 main
Najnovejši film ameriškega režiserja Michaela Moora bo premierno predstavljen 2. oktobra, kratki predogled pa je že na voljo.
Michael Moore je na spletu objavil predstavitveni video za film Kapitalizem: Ljubezenska zgodba. Moore v novem filmu spremlja svetovno ekonomsko krizo in raziskuje vzroke za drastični preobrat ter se pri tem osredotoča na pohlep, ki se je polastil številnih korporacij.

V filmu analizira povezavo med poslovnim svetom in ameriško vlado. Moora zanima predvsem lanskoletna vladna pomoč v višini 531 milijard evrov (700 milijard dolarjev). S provokacijo poslancev se loti problematike propada ameriške avtomobilske industrije in poskuša dokazati, da so navadni prevaranti, ki na eni strani navijajo za kapitalizem, po drugi strani pa gradijo socializem, ki se ga Američani tako zelo bojijo.

Film Kapitalizem bo premierno predstavljen septembra na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, v kinematografe pa bo prišel oktobra. V spodnjem posnetku pa si lahko pogledate uradni predstavitveni video, v katerem Američane nagovarja, naj sežejo še bolj globoko v žep in pomagajo ZDA, da se izvlečejo iz krize.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.