Magazin
32 ogledov

Pomoč v gospodinjstvu za boljši seks

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Moški, zavihajte rokave in se lotite gospodinjskih del. Ugotovitve različnih strokovnjakov namreč navajajo, da bodo ženske prej seksale, če bo njihov moški pomagal pri gospodinjskih opravilih.

Nizozemski strokovnjaki so odkrili, da "naj bi bil ključ do ženskega vzburjenja globoka sproščenost in čim manj skrbi". Nedavna ameriška raziskava pa je prišla do ugotovitev, da so ženske bolj srečne, ko njihovi soprogi pomagajo pri gospodinjskih opravilih. Tako se le ne bojte poprijeti za kakšno delo v kuhinji, kar se vam bo zagotovo obrestovalo kasneje v spalnici. 

Vendar ne gre zgolj za delitev opravil ali "pomoč svoji ženi", pravi strokovnjakinja Debby Herbenick z Univerze v Indiani. "Gospodinjska opravila in starševstvo so skupne odgovornosti, za katere pa, kot ugotavljajo znanstveniki, navadno ženske porabijo več časa. Ko ima par bolj enakopraven odnos, ima navadno tudi bolj zadovoljujoče spolno življenje."

Vendar pisateljica Kristen Mark opozarja: "Eden od razlogov, da se ženske vzburijo ob teh dejanjih, je, ker izražajo, da je partnerju mar." Tako tega ne počnite zgolj zaradi seksa. Seks naj bo bonus ob koncu opravljenega dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.