Magazin
16 ogledov

Pomorščaki za en dan

piran Shutterstock
Pristaniški dan v Kopru danes vabi obiskovalce na vodene oglede Luke Koper.

Kljub majhnosti ima slovenska obala tudi pomembno tovorno pristanišče Luko Koper, ki danes med 10. in 17. uro odpira svoja vrata vsem, ki bi si radi pobliže ogledali velike ladje in se spoznali z delom v pristanišču. Na isti dan se v Kopru odvija tudi sejem navtike, karavaninga in zelene energije Bonaca, ki bo odprt do nedelje, 23. septembra.

Z ladjico ali s kolesom

Vodeni ogledi pristanišča bodo potekali na več načinov; s kopnega se lahko po njem podate z avtobusom ali kolesom, brez dvoma pa bo zanimiv tudi ogled z morske strani, z ladjico. Zanimiv je tudi spremljevalni program, ki vključuje predstavitev opreme in zbirke zaseženih ponaredkov Carinskega urada Koper. Ogledi Luke bodo potekali vsako uro, startna točka za vse izlete pa bo na Ukmarjevem trgu v Kopru (blizu ribiškega pomola). Tam boste dobili vse potrebne informacije. Čeprav so dogodki brezplačni, pa je število vstopnic za nekatere izlete omejeno, zato si jih zagotovite čim prej. To lahko storite na spletni strani Zivetispristaniscem.si, kjer vas čaka tudi več podrobnosti o pristaniškem dnevu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.