Magazin
168 ogledov

Poroka malo drugače

Toskana (Foto: Shutterstock)
1/10
Žurnal24 main
Skok v zakon je lahko tudi malo drugačen – "pobegnite" na tuje, poroko združite s potovanjem v lastni režiji in se zabavajte, družino in prijatelje pa po vrnitvi domov povabite na pikanten piknik.

Sredozemski poročni road trip. "Prava Italija" se za mnoge začenja nekje južno od Firenc. Izberite najljubše starodavno mestece ali vasico, ki čepi na vrhu grička ali hriba – Toskana, Umbrija, Lacij, Kampanija, Bazilikata in Apulija so le nekatere izmed italijanskih dežel, kjer boste zagotovo še vedno našli kraje, kamor noga turista ne stopi vsak dan. In kjer boste na svojo poroko morda zamudili, saj se boste izgubili med nemimi hišami in nato razmišljali, katere stopnice vodijo do cerkvice. Poročna gostija bo v vsakem primeru najboljša, pa čeprav bodo na mizi le špageti s paradižnikom, tiramisu in kapučino. V Italiji je tudi klasika vedno odlična, poročno noč pa lahko preživite kar na enem od številnih kmečkih turizmov, ki jih kar razganja od kulinaričnih domislic, elegance in seveda sonca. Alternativa po francosko: Provansa. Bližja alternativa: Istra. Najbližja (in vsaj tako čarobna) alternativa: Kras.

Ne spreglejte galerije.

Peščena klasika daleč stran. Če naj bi se vaša sanjska poroka v dvoje zgodila na belem pesku, boste pravljični otok zagotovo izsledili na Tajskem. Manj obiskovalcev prihaja na otoke in otočke, ki so blizu meje s Kambodžo, in tiste najbolj na jugu, skoraj na meji z Malezijo. Namesto dvotedenskega "vse vključeno" lenarjenja sami zasnujte vsaj tritedensko potepanje po deželi smehljajev. "Sestavite" malo Bangkoka, morda nekaj postankov v notranjosti dežele in otoško uživanje, ki se lahko začne kar s poroko, na kateri boste lahko bosi. Nato naj se začne nekajdnevno tropsko uživanje, tudi v slastni hrani – na jugu nujno poskusite "palačinke" roti in se najejte sadja. Tajci zelo dobro vedo, kako ustreči mladoporočencem. Letalsko vozovnico z enega od Sloveniji bližnjih letališč lahko dobite že za malo več kot 500 evrov (ali celo manj), pazite le, da ne datuma potovanja in poroke ne določite med najbolj deževnim obdobjem. Če se vam zdi, da so bili na Tajskem že vsi, pa za (poročno) zaobljubo izberite Vietnam, Kambodžo, Laos ... Jugovzhodna Azija je poceni, potovanje po deželah pa ne bi moglo biti bolj preprosto. Dražja in še bolj "filmsko rajska" odločitev pa so lahko Fidži in druga otočja v južnem Pacifiku.

Urbana pustolovščina. Rio de Janêiro je morda mesto z najbolj dramatično in dih jemajočo naravno kuliso. Cidade maravilhosa (čudovito mesto) ima sicer toliko minusov kot plusov, a če sta na vašem spisku najljubših Južna Amerika in Brazilija, si lahko urbano poroko zamislite v mestu, na katerega pazi orjaški kip Kristusa Odrešenika in ki mu svet razigranost in srečo vsako leto zavida zaradi karnevala. Medeni teden v Riu je lahko kadarkoli v letu prava mala pustolovščina. Če imate čas, potovanje v Brazilijo kar podaljšajte ter si oglejte vsaj del lepot dežele. Kolonialna mesta, prekrasna obala in tropski deževni gozdovi so le trije brazilski aduti. Cene letalskih vozovnic za Brazilijo se začenjajo že malo na 600 evri – ponudbo preverite www.flytap.com in www.iberia.com. Če vas bolj mika "gorski del" Južne Amerike, prstane izmenjajte v Peruju, Boliviji ali Ekvadorju, iskalci samote in vetra pa poletite v Argentino in se odpravite v Patagonijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.