Magazin
154 ogledov

Poroka na vlaku

sž poroka na vlaku
1/13
Žurnal24 main
23. maja 2017, so Slovenske železnice, d. o. o., predstavile primer posebnega dogodka na vlaku, poroko, ki so jo organizirali skupaj s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor.

S tem dogodkom so želeli izpostaviti dodatno ponudbo za osebne ali poslovne namene: organizacijo posebnih dogodkov v restavracijskem vagonu na EuroCity vlaku Emona Dunaj – Ljubljana – Dunaj, ki  dnevno povezuje tudi Maribor, Celje in Ljubljano. Ta vlak ima v sestavi vagon z restavracijo, ki potnikom nudi široko ponudbo hrane in pijače in je primeren prostor tudi za organizacijo različnih dogodkov za manjše zaključene skupine. Zanimivo novost pripravljajo dijaki z izvedbo animacije in pogostitve na vlaku, ki bodo prvič v zgodovini Slovenije na ta način opravljali obveznosti za 4. predmet poklicne mature. Osrednji dogodek na vlaku je bila izpeljava poročnega obreda. Posebne dogodke na vlaku Slovenskih železnic  – Potniški promet ponujajo tudi na drugih vlakih in relacijah.

Poročna zgodba se je začela v torek, 23. maja 2017, ob 10.30, na peronu ob tiru 32 na Železniški postaji Maribor, kjer je ženin Tomaž Čeč najprej opravil »preizkus šrange«, in sicer do 11.50, ko je proti Ljubljani odpeljal poročni vlak, na katerem sta si z nevesto Natalijo Krlatec izrekla zakonsko zavezo. Ob prihodu v Ljubljano, ob 14.10, sta nas na Železniški postaji Ljubljana pogostila s poročno torto. Neporočena dekleta pa so povabili, da ulovijo poročni šopek. 

Slovenske železnice – Potniški promet sodelujejo z več kot 200 organizatorji večjih prireditev, koncertov ter izletništva v Sloveniji in tujini. V povezavi z njimi organiziramo tradicionalne dogodke na vlaku, kot so: novinarske konference (npr. za Festival Ljubljana, smučarske polete v Planici idr.), glasbene vlake (Party vlak Ljubljana–Beograd s Collegiumom Mondial Travel, navijaške vlake (Kompasov, Vijolin, Ribniški navijaški vlak idr.), pravljične animacije na vlakih (s pravljičnimi vilami v Pravljično deželo Celje, s Pikinim vlakom na Pikin festival Velenje, doživetja z Božičkom na muzejskem vlaku, z Muco Copatarico v Blejsko zimsko pravljico, s čokoladnim Linhartom in Gorenjkino punčko na Festival čokolade v Radovljico, z gospodično Olimijo in levčkom na Festival vina in čokolade,) druge vsebinske animacije na vlaku (s cvičkovim vlakom na Teden cvička v Trebnje, s fantastičnim vlakom na Festival vina in filma v Ljutomer idr.) ali zgolj izletniške vlake (potovanja skupin s teambuilding ali drugimi poslovnimi programi, Eno žlahtno doživetje z igralci priljubljene serije na muzejskem vlaku in obisk Brd, kulinarično razvajanje po poti Bohinjske proge idr.).