Magazin
60 ogledov

Porova juha z ingverjem

porova juha Shutterstock
V hladnih dneh prija topla juha, današnja izbira pa vas ne bo le pogrela, ampak tudi napolnila z energijo in obvarovala pred prehladom.

Sestavine:

  • 35 dag pora
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica na drobno naribanega ingverja
  • 2 stroka česna
  • 1 liter jušne osnove
  • 2 srednje velika krompirja
  • sol in sveže mlet poper

Priprava:

  • Por operemo, narežemo na kolobarje. Na oljčnem olju na hitro prepražimo drobno sesekljan česen in ingver. Dodamo narezan por in zalijemo z zelenjavno juho. 
  • Juho zavremo, dodamo olupljen in na majhne kocke narezan krompir ter kuhamo do mehkega. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo sol in sveže mlet poper, prevremo in ponudimo.

Več jedi, ki pogrejejo, poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.